Human resources documents: payroll, salary and employee time sheets place on office table with cup of coffee and calculator, sepia tone

“Πονοκέφαλος” (;) για τις τουριστικές επιχειρήσεις η πληρωμή των εξ’ αποστάσεως εργαζομένων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καθώς η υψηλή τουριστική περίοδος είναι εδώ, οι ταξιδιωτικές εταιρίες όλων των ειδών ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με νέους εργαζομένους από το σπίτι, από οπουδήποτε και εργαζόμενους με βάση τους το εξωτερικό. Και το ερώτημα που γεννάται είναι, πόσο περίπλοκη θα μπορούσε να είναι η πληρωμή αυτών των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις;

Μιλώντας στο Bavel Travel Summit στη Βαρκελώνη -που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Voxel- ο Spencer Hanlon, από τον ηγέτη στις παγκόσμιες πληρωμές σε πραγματικό χρόνο Nium, σχολιάζει: “Πολλές εταιρίες έχουν πλέον αρχίσει να επιχειρούν σε νέες αγορές ή να επιστρέφουν σε παλιές από τις οποίες αποσύρθηκαν και αυτό σημαίνει ότι απασχολούν και στη συνέχεια πληρώνουν νέο προσωπικό στο εξωτερικό. Αλλά συχνά οι τοποθεσίες στις οποίες εδρεύουν αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν ένα μοναδικό τοπίο πληρωμών και νόμισμα, στο οποίο πρέπει να κινηθούν οι επιχειρήσεις, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το κόστος -ειδικά όταν μιλάμε για μεμονωμένα ποσά που δεν είναι τόσο μεγάλα. Τα έξοδα συναλλάγματος για την πληρωμή κάποιου στο Μπαλί, τις Φιλιππίνες ή την Τουρκία, για παράδειγμα, μπορεί να προσθέσουν άλλο ένα 10% στο συνολικό κόστος του μισθού του”.

Εν τω μεταξύ, προσθέτει, αν υπάρχει ένας κανόνας σχετικά με την πληρωμή του προσωπικού που είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός με την καταβολή του σωστού ποσού, αυτός είναι η έγκαιρη πληρωμή του.

“Με άλλα λόγια, η μισθοδοσία του προσωπικού στο εξωτερικό μπορεί να γίνει εκθετικά πιο περίπλοκη”, σημειώνει ο κ. Hanlon. Και αναλύει τι κάνει η Nium ώστε να μην υπάρξουν ένα σωρό περιττές εμπλοκές στη μισθοδοσία εργαζομένων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποια επιχείρηση βασίζεται στις παραδοσιακές τραπεζικές μεταφορές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί κάποιο λάθος. Πρώτον, εξαιτίας των αργών εμβασμάτων μέσω SWIFT, αλλά και επειδή η μέθοδος αυτή είναι πολύ ακριβή αν λάβει κανείς υπόψη όλα τα σχετικά κόστη, συμπεριλαμβανομένων των κρυφών, όπως οι κακές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Επιπλέον, δεν μπορεί ποτέ η επιχείρηση να είναι σίγουρη αν το άτομο που λαμβάνει το έμβασμα θα λάβει το ακριβές απαιτούμενο ποσό στο τοπικό νόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν το λάβει, θα πρέπει η επιχείρηση να επαναλάβει τη διαδικασία.

“Αντ’ αυτού, χρειάζεστε έναν συνεργάτη παγκόσμιων πληρωμών, που σας προσφέρει μια υπηρεσία πλατφόρμας, που περιλαμβάνει λύσεις πολλαπλών νομισμάτων, χαμηλές χρεώσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών και τη δυνατότητα να κλειδώσετε εκ των προτέρων τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Επιπλέον, θα χρειαστείτε διαφάνεια στην παρακολούθηση των χρημάτων που αποστέλλονται και ελέγχους σχετικά με το ποιος μπορεί και δεν μπορεί να στείλει τι, πού και πότε, προκειμένου να αποφύγετε την εξαπάτηση, τη ζημία στη φήμη και την απώλεια εμπιστοσύνης”, υπογραμμίζει ο κ. Hanlon.

Τι κάνει η Nium

Η Nium παρέχει παγκόσμιες λύσεις πληρωμών για ορισμένες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στον κόσμο. Πρόσφατα, έχει βελτιώσει τη λύση μισθοδοσίας της -συμπεριλαμβανομένων των από άκρη σε άκρη ελέγχων συναλλάγματος, της προεπισκόπησης των δικαιούχων και της επιβεβαίωσης του δικαιούχου, των προγραμματισμένων πληρωμών και των άμεσων χρεώσεων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ- για να υποστηρίξει τις πολύπλοκες ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων και των πλατφορμών μισθοδοσίας παγκοσμίως.

“Περιττό να πούμε ότι όλα όσα περιγράφονται παραπάνω εξετάζουν αποκλειστικά την πρόκληση της πληρωμής του προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και για την πληρωμή των προμηθευτών σας, των εργολάβων και άλλων επιχειρήσεων. Ενώ όλα αυτά μπορεί να ακούγονται σαν ένας πρόσθετος πονοκέφαλος την ώρα που η υψηλή περίοδος είναι έτοιμη να ξεκινήσει, τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι συστάσεις μπορούν να εισαχθούν πολύ γρήγορα και με σχετική ευκολία”, λέει ο κ. Hanlon και συνοψίζει: “Καθώς η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία συνεχίζει να “ανοίγει”, η ικανότητα πρόσληψης και κλιμάκωσης σε διασυνοριακό επίπεδο θα αποτελέσει βασικό στοιχείο διαφοροποίησης για πολλούς. Στο σημερινό κλίμα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ατυχίες στη μισθοδοσία. Κάντε το σωστό τώρα και βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από την ταξιδιωτική έκρηξη αυτό το καλοκαίρι”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *