© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Πρωταγωνιστεί” η Ελλάδα στις πωλήσεις πακέτων στη γερμανική αγορά για το Καλοκαίρι | ΛΙΣΤΑ | Υψηλή ζήτηση και για το Πάσχα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις “πρωταθλήτριες” χώρες στις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων στη γερμανική αγορά για το φετινό καλοκαίρι συγκαταλέγεται η Ελλάδα, καθώς μαζί με την Τουρκία και την Αίγυπτο αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων, σύμφωνα με την Travel Data + Analytics (TDA).

Όσον αφορά τους καλοκαιρινούς προορισμούς, οι κλασικοί προορισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζουν και πάλι υψηλή ζήτηση, με την Ισπανία να παραμένει επίσης δημοφιλής και να “κονταροχτυπιέται” με την Τουρκία για την πρώτη θέση.

Οι φετινές θερινές δραστηριότητες χαρακτηρίζονται από την εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη της Τουρκίας μέχρι σήμερα, η οποία έχει ανέβει στην πρώτη θέση από πλευράς κρατήσεων, μέχρι στιγμής. Αθροιστικά, οι πωλήσεις των tour operators στην Τουρκία έχουν διπλασιαστεί, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και παρουσιάζουν επίσης αύξηση 25% σe σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία.

Η ζήτηση για την Αίγυπτο και την Τυνησία είναι επίσης πολύ ισχυρή και έχει ήδη ξεπεράσει σημαντικά τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Η Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανέβει στην πρώτη 15άδα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται επίσης οι προορισμοί μακρινών αποστάσεων ΗΠΑ, Μαλδίβες και Μαυρίκιος.

Η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ των προορισμών μακρινών αποστάσεων συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 80% σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2023, λέγοντας πως ο τουρισμός θα φθάσει στο επίπεδο του κύκλου εργασιών του έτους ρεκόρ 2019, παρά τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις εφέτος.

Ο πληθωρισμός δεν εμποδίζει τους Γερμανούς από τις ταξιδιωτικές κρατήσεις

Οι Γερμανοί εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Από τον Δεκέμβριο του 2022, οι νέες κρατήσεις ξεπερνούν σχεδόν σταθερά τις αντίστοιχες εβδομάδες του προ-πανδημικού σύμφωνα με την TDA. Η επιθυμία για κρατήσεις δεν επηρεάστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία ή τον πληθωρισμό.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας ιδιαίτερα δυνατός μήνας. Για παράδειγμα, οι εισερχόμενες πωλήσεις για την περίοδο αυτή αυξήθηκαν σημαντικά κατά 12% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019. Σύμφωνα με την TDA, η τάση αυτή συνεχίστηκε και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των επισκεπτών που έκαναν κράτηση για το καλοκαίρι εξακολουθεί να υστερεί, σε σχέση με την καλή εξέλιξη των πωλήσεων.

Αίγυπτος και Ισπανία κορυφαίες επιλογές για τις διακοπές του Πάσχα

Για τις διακοπές του Πάσχα οι περισσότεροι Γερμανοί παραθεριστές προτιμούν προορισμούς στην Αίγυπτο, τα Κανάρια Νησιά και την Τουρκία, με τις Βαλεαρίδες Νήσους, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) να ακολουθούν.

Η Ταϊλάνδη, η Πορτογαλία και η Δομινικανή Δημοκρατία συμπληρώνουν τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς (με βάση τις πωλήσεις) για τις πασχαλινές διακοπές. Ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων (21%) αφορά μακρινούς προορισμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι μεσογειακές χώρες κυριαρχούν ήδη, με την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 65% του συνολικού τζίρου για τον μήνα Μάιο.

Δημοφιλείς οι προσφορές έγκαιρης κράτησης

Ο Norbert Fiebig βλέπει επίσης μια αντιστροφή της τάσης στην τρέχουσα συμπεριφορά των κρατήσεων: “Οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε διακοπές κάνουν ξανά κρατήσεις πολύ νωρίτερα και εκμεταλλεύονται τις τρέχουσες εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης, που προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί πάροχοι”, λέει.

Στο πλαίσιο αυτό, η πλειονότητα των κρατήσεων από την αρχή του έτους -περίπου τα δύο τρίτα- έγιναν τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της DRV, τα οργανωμένα ταξίδια βρίσκονται σε “υψηλή περίοδο”. “Οι Γερμανοί εστιάζουν στην ασφάλεια και την ευελιξία”, επισημαίνει ο κ. Fiebig, περιγράφοντας την αυξανόμενη ζήτηση για οργανωμένα ταξίδια σε συνδυασμό με τους λεγόμενους ευέλικτους ναύλους.

Ο ίδιος ελπίζει σε μια ισχυρή επιχειρηματική χρονιά: “Η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι έτοιμη να “απογειωθεί” το 2023″, σημειώνει ο πρόεδρος της DRV, ωστόσο, γνωρίζει  ότι ο κλάδος χρειάζεται σταθερή και απρόσκοπτη αεροπορική κίνηση για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Γι’ αυτό απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους των αεροπορικών εταιριών, των αεροδρομίων και των υπηρεσιών ασφαλείας. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, λέει, για να αντιμετωπιστεί ο αναμενόμενος μεγάλος όγκος κατά τις περιόδους αιχμής των διακοπών. “Ο στόχος είναι σαφώς καθορισμένος για όλους: Χαλαρές διακοπές από την αρχή”, υποστηρίζει ο Norbert Fiebig.

Οι 5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το καλοκαίρι του 2023 (κατάταξη με βάση τα έσοδα)

Τουρκία
Ισπανία
Ελλάδα
Αίγυπτος
Πορτογαλία

Tagged

2 σχόλια στο ““Πρωταγωνιστεί” η Ελλάδα στις πωλήσεις πακέτων στη γερμανική αγορά για το Καλοκαίρι | ΛΙΣΤΑ | Υψηλή ζήτηση και για το Πάσχα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *