“Ψαλίδι” στις καλοκαιρινές πτήσεις ανακοίνωσε το Gatwick του Λονδίνου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την προσωρινή περικοπή πτήσεων για τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο ανακοίνωσε το αεροδρόμιο Gatwick, σε μια προσπάθεια περιορισμού των καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που δημιουργούν αναστάτωση στους ταξιδιώτες και εικόνες “χάους” στο αεροδρόμιο.

Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου προβαίνει σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση, που σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί ένα “εκρηκτικό” μείγμα, και στόχο έχει το επιβατικό κοινό να απολαμβάνει ένα πιο αξιόπιστο και ποιοτικό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Έτσι, κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, ο αριθμός των ημερήσιων πτήσεων θα περιοριστεί σε 825 τον Ιούλιο και 850 τον Αύγουστο, που σημαίνει ότι έως και 10% ή περίπου 100 πτήσεις την ημέρα θα αφαιρούνται από τα δρομολόγια.

“Αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρίες να απογειώνονται και να διαχειρίζονται πιο προβλέψιμα και αξιόπιστα προγράμματα πτήσεων για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο. Θα επιτρέψει στο αεροδρόμιο να παρέχει πιο αξιόπιστες και καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του αεροδρομίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της κατακόρυφης αύξησης της κίνησης που παρουσίασε το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας, όπου το βρετανικό αεροδρόμιο διαχειριζόταν περίπου 800 πτήσεις, σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας περισσότερες από 150 πτήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Gatwick, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εταιρίες λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού κατά την περίοδο των θερινών διακοπών,με το αεροδρόμιο να προειδοποιεί πως εάν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να βιώνουν αναξιόπιστες και, ενδεχομένως, κακής ποιότητας υπηρεσίες,  περισσότερες ουρές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

“Ελέγχοντας προσεκτικά και αυξάνοντας σταδιακά τον μέγιστο αριθμό πτήσεων με την πάροδο του χρόνου -μέχρι το τέλος Αυγούστου- ο αερολιμένας στοχεύει να βοηθήσει, τόσο τις αεροπορικές εταιρίες, όσο και τις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν, μειώνοντας τον αριθμό των πτήσεων που πρέπει να διαχειριστούν”, υπογραμμίζει ο αερολιμένας.

Από το Gatwick, το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουν διακινηθεί πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *