“Σαρώνει” η Omicron στην Αμερική | Αντιπροσωπεύει το 73% των νέων κρουσμάτων λέει το CDC

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Omicron είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας το 73% των νέων μολύνσεων την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι αριθμοί των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έδειξαν σχεδόν εξαπλάσια αύξηση στο ποσοστό των λοιμώξεων με το νέο στέλεχος του ιού, σε μία μόνο εβδομάδα. Μάλιστα, σε μεγάλο μέρος της χώρας, ο επιπολασμός της νέας παραλλαγής είναι ακόμη υψηλότερος. Είναι υπεύθυνη για περίπου το 90% των νέων λοιμώξεων στην περιοχή της Νέας Υόρκης, στα νοτιοανατολικά, στα μεσοδυτικά και στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού.

Από τα τέλη Ιουνίου, η παραλλαγή Delta ήταν η κύρια εκδοχή του ιού στις ΗΠΑ. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, περισσότερο από το 99,5% των κρουσμάτων αφορούσαν την παραλλαγή Delta, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

O Δρ Amesh Adalja, ανώτερος μελετητής στο Κέντρο για την Ασφάλεια της Υγείας Johns Hopkins, είπε ότι δεν εξεπλάγη από τα στοιχεία του CDC, που δείχνουν ότι η Οmicron προσπερνά τη Delta στις ΗΠΑ, δεδομένου του τι παρατηρήθηκε στη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία. Προέβλεψε δε, περαιτέρω εξάπλωση κατά τη διάρκεια των εορτών. “Όλοι μας έχουμε ένα ραντεβού με την Omicron”, είπε.”Εάν πρόκειται να αλληλεπιδράσουμε με την κοινωνία, εάν πρόκειται να έχουμε οποιοδήποτε είδος ζωής, η Omicron θα είναι κάτι που θα συναντήσουμε και ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να την  αντιμετωπίσουμε είναι να εμβολιαστούμε πλήρως.”

Στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κάλεσε τα έθνη να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας, ζητώντας να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις του νέου έτους επειδή είναι καλύτερο, όπως είπε, “να γιορτάζουμε αργότερα παρά να γιορτάζουμε τώρα και να θρηνούμε αργότερα”. “Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στον τερματισμό αυτής της πανδημίας”, υπογράμμισε.

Από τα τέλη Νοεμβρίου που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, η παραλλαγή Omicron του Covid-19, έχει εντοπιστεί σε δεκάδες χώρες, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν τελειώσει.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *