money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Σιωπά” η αεροπορική βιομηχανία στο Ην. Βασίλειο τη Δευτέρα | Το Heathrow “παγώνει” τις πτήσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Heathrow θα διακοπούν για μισή ώρα τη Δευτέρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η δίλεπτη σιγή στο τέλος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα διαταραχθεί από τον θόρυβο των αεροσκαφών πάνω από το Λονδίνο.

Το κυριότερο αεροδρόμιο της Βρετανίας θα διακόψει επίσης τις αφίξεις νωρίς το απόγευμα για να αποφευχθεί η προσγείωση αεροσκαφών πάνω από τα δυτικά της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής της βασίλισσας, ενώ θα αναστείλει τις απογειώσεις αργότερα για να μην διαταραχθεί η τελετουργική πομπή προς το Ουίνδσορ.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν περίπου το 15% του προγράμματος του Heathrow, κάτι που σύμφωνα με το αεροδρόμιο είναι “ισοδύναμο με ένα μέτριο μετεωρολογικό φαινόμενο”. Την ίδια στιγμή, η British Airways αναμένεται να ακυρώσει περίπου 50 πτήσεις, στο πλαίσιο των αλλαγών.

Τα δρομολόγια των αναχωρήσεων θα μειωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Ουίνδσορ. Οι πτήσεις θα εκτρέπονται γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής οικογενειακής τελετής και του ενταφιασμού.

Ορισμένοι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο θα είναι επίσης κλειστοί και το Heathrow προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις διαθέσιμες σιδηροδρομικές συνδέσεις, όπως η γραμμή Elizabeth ή το μετρό.

Σύμφωνα με το Heathrow, οι αλλαγές είχαν συμφωνηθεί με τις αεροπορικές εταιρείες και την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Nats και θα επηρεάσουν ορισμένες προγραμματισμένες πτήσεις, ιδίως αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ της Δευτέρας. Οι επιβάτες των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια θα πρέπει να αλλάξουν θα ειδοποιηθούν από τις αεροπορικές τους εταιρίες, όπως ανέφερε το αεροδρόμιο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του βρετανικού κόμβου δήλωσε ότι, ως ένδειξη σεβασμού οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο θα υποβληθούν σε ενδεδειγμένες αλλαγές, προκειμένου να αποφευχθεί η διαταραχή του θορύβου σε ορισμένες τοποθεσίες, σε συγκεκριμένες ώρες, τη Δευτέρα.

“Το Heathrow και οι αεροπορικές εταιρίες συνεργάζονται στενά με τη Nats για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτών των περιορισμών στους επιβάτες”, είπε.

“Οι επιβάτες που επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές θα επικοινωνήσουν απευθείας με τις αεροπορικές εταιρίες τους σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και τις διαθέσιμες επιλογές τους. Ενώ, οι επιβάτες που έχουν ενημερωθεί ότι η πτήση τους έχει ακυρωθεί ή/και δεν έχουν επιβεβαιωμένη θέση σε πτήση, δεν πρέπει να προσέλθουν στο αεροδρόμιο”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Heathrow, όσοι περιμένουν τις πτήσεις θα μπορούν να παρακολουθήσουν την κηδεία σε οθόνες στο αεροδρόμιο. Τα μη απαραίτητα καταστήματα στους αεροσταθμούς θα κλείσουν τη Δευτέρα, αν και τα εστιατόρια, οι καφετέριες και οι παμπ θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το Heathrow δήλωσε ότι θα διαθέσει επιπλέον προσωπικό στο αεροδρόμιο για την υποστήριξη των επιβατών.

Το αεροδρόμιο ζήτησε εκ των προτέρων συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα βιώσουν ορισμένοι επιβάτες, αλλά σημείωσε ότι πιστεύει πως “αυτό είναι το σωστό σε μια περίοδο εθνικού πένθους”.

“Σε ένδειξη σεβασμού προς την Αυτού Μεγαλειότητα, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, την ημέρα της κηδείας της μειώσαμε το πρόγραμμά μας και επαναπροσδιορίσαμε το χρονοδιάγραμμα ορισμένων πτήσεων στο Heathrow, για να διασφαλίσουμε ότι ο ουρανός θα είναι ήσυχος ορισμένες στιγμές, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Οι σκέψεις μας παραμένουν με τη βασιλική οικογένεια και το έθνος”, δήλωσε εκπρόσωπος της BA.

Τα δρομολόγια στα αεροδρόμια Gatwick και London City αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

Οι πτήσεις στο Heathrow διακόπηκαν για λίγο την Τετάρτη για να διασφαλιστεί η ησυχία, καθώς το φέρετρο της βασίλισσας ταξίδευε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall.

Αυτές είναι οι πλήρεις αλλαγές στο Heathrow τη Δευτέρα

11.40 π.μ. – 12.10 μ.μ.: Καμία απογείωση ή προσγείωση από το Heathrow, κατά τη διάρκεια της δίλεπτης σιγής στο τέλος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
1.45-2.20μ.μ.: Καμία άφιξη προς υποστήριξη της νεκρώσιμης πομπής της βασίλισσας.
3.05-4.45 μ.μ.: Καμία αναχώρηση.
4.45-9μ.μ.: Μειωμένος ρυθμός αναχωρήσεων κατά τη διάρκεια της τελετής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *