Azolla Villa Mykonos, Photo by Airbnb

“Σκούπα” από την Airbnb | Αφαίρεσε πάνω από 100.000 καταλύματα χαμηλής ποιότητας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην αφαίρεση 100.000 καταχωρίσεων προχώρησε η Airbnb, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα, σε μια διαδικασία εκκαθάρισης από την πλατφόρμα των καταλυμάτων χαμηλής ποιότητας.

“Πρόκειται για το μεγαλύτερο σύνολο αφαίρεσης καταλυμάτων που έχουμε κάνει ποτέ”, ανέφερε ο “γίγαντας” των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ενημέρωση Άνοιξη 2024.

“Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μέσα από τις εκδόσεις Καλοκαίρι 2023 και Χειμώνας 2023, καθώς και της φθινοπωρινής ενημέρωσης, αναβαθμίσαμε το προϊόν και τις πολιτικές μας για να βελτιώσουμε την εμπειρία του χρήστη, να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη και να προσφέρουμε πρόσθετη ασφάλεια, τόσο στους οικοδεσπότες, όσο και στους επισκέπτες. Σήμερα, μοιραζόμαστε μια ενημέρωση σχετικά με το έργο μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία σε ολόκληρη την πλατφόρμα”, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση.

Επαληθευμένες καταχωρίσεις

Το περασμένο φθινόπωρο, ξεκίνησε η επαλήθευση καταχωρίσεων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Αργότερα αυτόν τον μήνα, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια καταχωρίσεις θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης και θα λάβουν το σήμα “Επαληθευμένη”.

Σύντομα θα παρουσιαστούν νέα εργαλεία -συμπεριλαμβανομένης της ταυτοποίησης μέσω φωτογραφίας και βίντεο- ώστε περισσότεροι οικοδεσπότες να επαληθεύσουν τα καταλύματά τους σε αυτές τις χώρες και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η επαλήθευση καταχωρίσεων σε 30 επιπλέον χώρες.

Νέο σήμα για κορυφαία καταλύματα

Για να διευκολυνθούν οι επισκέπτες να βρίσκουν την καλύτερη καταχώριση μέσα από έναν αριθμό 7,7 και πλέον εκατομμυρίων καταχωρίσεων, η πλατφόρμα παρουσίασε τα “Αγαπημένα των επισκεπτών”.

Πρόκειται για 2 εκατομμύρια από τα πιο αγαπημένα καταλύματα στην Airbnb με βάση αξιολογήσεις, κριτικές και δεδομένα αξιοπιστίας από περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ταξίδια.

Από τον Νοέμβριο, έχουν γίνει κρατήσεις σε περισσότερα από 13,5 εκατομμύρια καταλύματα που αποτελούν “Αγαπημένα των επισκεπτών”, ενώ σχεδόν το 95% των διαμονών έχει λάβει κριτικές με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών. Η μέση συνολική βαθμολογία στα “Αγαπημένα των επισκεπτών” παραμένει υψηλή, με 4,92 αστέρια.

Φέτος το καλοκαίρι, η Airbnb εισάγει επίσης ένα νέο σήμα για να βοηθήσει τις κορυφαίες καταχωρίσεις να ξεχωρίσουν, με βάση τις αξιολογήσεις, τις κριτικές και την αξιοπιστία. Όσα καταλύματα βρίσκονται στο κορυφαίο 25% των καταχωρίσεων παγκοσμίως, σύντομα θα έχουν ένα μοναδικό διακριτικό στη σελίδα τους, ενώ οι καταχωρίσεις που ανήκουν στο κορυφαίο 1% θα λάβουν ένα εικονίδιο με τρόπαιο, καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για τα καλύτερα καταλύματα στην Airbnb παγκοσμίως, σύμφωνα με τους επισκέπτες.

Θα δείχνει επίσης στους επισκέπτες εάν μια καταχώριση ανήκει στο 10% των χειρότερων καταλυμάτων, ενώ έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία ταξινόμησης για τις κριτικές με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Κατάργηση καταχωρίσεων χαμηλής ποιότητας

Η ποιότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη συνολική βαθμολογία μιας καταχώρισης: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που χρησιμοποιεί η Airbnb για να κατανοήσει περισσότερα σχετικά με τη διαμονή ενός επισκέπτη, όπως οι βαθμολογίες σε υποκατηγορίες, οι ακυρώσεις από οικοδεσπότες και προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και αναφέρονται στην υποστήριξη Κοινότητας.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, τον Απρίλιο του 2023, η πλατφόρμα παρουσίασε ένα ενημερωμένο σύστημα ποιότητας για τη φιλοξενία, το οποίο εφαρμόζει μια πιο στοχευμένη και ολιστική προσέγγιση για την καλύτερη αξιολόγηση των καταχωρίσεων που ενδέχεται να μην ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της κοινότητας σχετικά με ζητήματα ποιότητας σε μια διαμονή. Τους πρώτους τρεις μήνες, η Airbnb κατάργησε 12.000 καταχωρίσεις χαμηλής ποιότητας.

Έκτοτε, κατάργησε 100.000 καταχωρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξακολουθούν να παρέχουν μια κατώτερη εμπειρία στους επισκέπτες.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό καταχωρίσεων που έχει αφαιρέσει ποτέ, ενώ παράλληλα ετοιμάζει νέα εργαλεία για να αποτρέψει την καταχώριση αυτών των καταλυμάτων στο μέλλον.

Προτού αφαιρεθεί μια καταχώριση η πλατφόρμα συνεργάζεται στενά με τους οικοδεσπότες, παρέχοντάς τους εκπαίδευση και συμβουλές με σχόλια σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους. Όλα αυτά παρέχονται απευθείας στον πίνακα διαχείρισης του λογαριασμού τους.

Ενσωμάτωση έξυπνων κλειδαριών Schlage

Στην Έκδοση Χειμώνα 2023, ανακοινώθηκε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει σε ορισμένους οικοδεσπότες να συνδέουν συμβατές έξυπνες κλειδαριές με τον λογαριασμό τους στην Airbnb.

Αυτόν τον μήνα, οικοδεσπότες με καταχωρίσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα μπορούν να συνδέσουν συμβατές έξυπνες κλειδαριές Schlage με τον λογαριασμό τους στην Airbnb, ώστε να δημιουργούν αυτόματα μοναδικούς κωδικούς για κάθε κράτηση.

Τους πρώτους μήνες της πρόσβασης στις έξυπνες κλειδαριές, οι επισκέπτες είχαν εξαιρετικά θετικές εμπειρίες,  με μέση βαθμολογία check in 4,96.

Αυτή η ενσωμάτωση θα κυκλοφορήσει για τις συσκευές August και Yale αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η Airbnb θα παρουσιάσει ακόμη περισσότερες ενημερώσεις προϊόντων στην καλοκαιρινή έκδοση 2024, τον Μάιο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *