“Σπάει ταμεία” στην Αυστρία η ταινία Griechenland

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τεράστια εισπρακτική επιτυχία σημειώνει στην Αυστρία η ταινία “Griechenland”, μία κωμωδία, που γυρίστηκε πέρυσι στη Μήλο, με τα εισιτήρια να είναι δυσεύρετα, γεγονός που υποδηλώνει την τεράστια προβολή που λαμβάνει το ελληνικό νησί στην αυστριακή αγορά.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η οποία είναι προϊόν μυθοπλασίας, ο Johannes, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης με τη μητέρα του και τον πατριό του ενός ξενοδοχείου στη Βιέννη, μαθαίνει εντελώς απροσδόκητα για τον θάνατο του βιολογικού του πατέρα, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί ολόκληρη η ζωή του.

Ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς του, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του βιολογικού του πατέρα. Στο ταξίδι του έρχεται αντιμέτωπος με μια Οδύσσεια, στο τέλος της οποίας θα πρέπει να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Μάιο σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, όπως στο κεντρικό λιμάνι του Αδάμαντα, σε παραλίες καθώς και εν πλω.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της ταξιδιωτικής αγοράς, η συγκεκριμένη επιτυχία επισκιάζει κάθε διαφημιστική ενέργεια που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην αυστριακή αγορά, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη Μήλο. Και προσθέτουν ότι η Μήλος απέδειξε τόσο με την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στο Λονδίνο, όσο και με την αντίστοιχη γαστρονομική εκδήλωση στο Μιλάνο, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που εξασφαλίζουν την προώθηση του νησιού, πέρα από τις συνήθεις δράσεις προβολής.

H Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο “φαβορί” μεταξύ των αυστριακών τουριστών για το Καλοκαίρι του 2023, τόσο σύμφωνα με την αύξηση των κρατήσεων (+20% σε σχέση με πέρυσι) κατά το τετραήμερο 16-19/03/2023 της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης “Ferien 2023”, όσο και από τις εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών γραφείων.

Επίσης, η χώρα αναδείχθηκε στον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Αυστριακούς το φετινό καλοκαίρι, όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, όπως διαπίστωσε έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *