Βόρεια είσοδος ανακτόρου Κνωσού | copyright ΥΠΠΟΑ

“Τσιμπάνε” τα ταξιδιωτικά πακέτα στη γερμανική αγορά | Τρία ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των Γερμανών για φθινοπωρινές διακοπές

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη ζήτηση για οργανωμένες διακοπές κατά τη φετινή φθινοπωρινή περίοδο στη γερμανική αγορά να είναι υψηλή, τα ταξιδιωτικά πακέτα για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και τρία ελληνικά νησιά, είναι αυξημένα έως και 18%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμα CHECK24, η αύξηση της τιμής των ταξιδιωτικών πακέτων είναι μεγαλύτερη στη Μαγιόρκα, καθώς σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι ταξιδιώτες πληρώνουν 18% περισσότερα τη φετινή, φθινοπωρινή περίοδο. Με μέση ημερήσια τιμή 110 ευρώ, το ισπανικό νησί είναι σχεδόν 22% πιο ακριβό από το Side και την Alanya της Τουρκίας, αλλά παραμένει το αγαπημένο νησί των Γερμανών.

Από την άλλη, η μικρότερη αύξηση της τιμής παρατηρείται στο Μοναστίρ της Τυνησίας (συν 3%) και στη Γκραν Κανάρια της Ισπανίας (συν 6%).

Τρία ελληνικά νησιά, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στους 15 προορισμούς που επιλέγουν να ταξιδέψουν οι Γερμανοί για διακοπές εφέτος το Φθινόπωρο, με τις τιμές να εμφανίζονται αυξημένες, από 8% στην Κρήτη έως 13% στην Κω.

Ειδικότερα, οι τιμές για την Κρήτη, η οποία αποτελεί τον πέμπτο πιο δημοφιλή προορισμό στην CHECK24, σύμφωνα με τις κρατήσεις για διακοπές των Γερμανών πελατών της, είναι αυξημένες κατά 8%, έναντι του 2022 και διαμορφώνονται σε 111 ευρώ, από 103 ευρώ πέρυσι.

Για τη Ρόδο, η οποία αναδεικνύεται στον έβδομο σε δημοφιλία προορισμό για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, οι τιμές εμφανίζουν άνοδο κατά 12% και διαμορφώνονται στα 112 ευρώ, από 100 ευρώ πέρυσι. Ενώ, στη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς συναντάται και η Κως, στην ένατη θέση, με την άνοδο των τιμών να είναι στο 13%, στα 119 ευρώ, από 105 ευρώ πέρυσι.

“Η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές κατά τις φετινές φθινοπωρινές διακοπές είναι υψηλή”, λέει ο Martin Zier, επικεφαλής των οργανωμένων περιηγήσεων στην CHECK24. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές που προσφέρουν καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακόμη και το φθινόπωρο είναι πολύ δημοφιλείς, με τις παραθαλάσσιες, τουρκικές περιοχές να έχουν μεγάλη ζήτηση. Ο κ. Zier, καλεί τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν διακοπές κατά τη διάρκεια της φετινής φθινοπωρινής περιόδου να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατό για να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα προσφορών.

 

Tagged

1 σχόλιο στο ““Τσιμπάνε” τα ταξιδιωτικά πακέτα στη γερμανική αγορά | Τρία ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των Γερμανών για φθινοπωρινές διακοπές

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *