Photo by Gustavo Fring on Pexels

“Ξινό” το ταξίδι για 8 στους 10 Αμερικανούς ταξιδιώτες φέτος

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών που έκαναν φέτος ένα ταξίδι με διανυκτέρευση εκτός της περιοχής τους αντιμετώπισαν τουλάχιστον ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το ταξίδι, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bankrate.com.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις υψηλές τιμές (57%), τις μεγάλες αναμονές (29%), την κακή εξυπηρέτηση (27%), τη δυσεύρετη διαθεσιμότητα (26%) και την απώλεια χρημάτων λόγω ακύρωσης ή διακοπής σχεδίων (14%).

Από τους σχεδόν 3 στους 5 που παρατήρησαν υψηλότερες τιμές, το 85% δήλωσε ότι οι μεταφορές κοστίζουν περισσότερο από το συνηθισμένο, το 63% δήλωσε ότι η διαμονή κοστίζει περισσότερο από το συνηθισμένο και το 54% ανέφερε πιο δαπανηρές δραστηριότητες (π.χ. φαγητό, τουριστικά αξιοθέατα κ.λπ.).

Οι τιμές της βενζίνης είναι αυξημένες κατά 49% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι αυξημένες κατά 38%, τα καταλύματα μακριά από το σπίτι έχουν αυξηθεί κατά 22% και το φαγητό έξω κοστίζει 7% περισσότερο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή.

“Ενώ πολλοί Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι που θα ταξιδέψουν και πάλι μετά τον εγκλωβισμό τους τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερα κόστη και χρονοβόρες αναμονές,” δήλωσε ο αναλυτής της Bankrate.com, Ted Rossman. “Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει προτού βελτιωθεί, καθώς η συσσωρευμένη ζήτηση απελευθερώνεται αυτό το καλοκαίρι. Η υψηλή ζήτηση συνδυάζεται με την υψηλότερες πληθωριστικές ενδείξεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών και τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού”, πρόσθεσε.

Παρά όλα αυτά τα διαπιστωμένα προβλήματα, το 58% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχει ήδη ταξιδέψει ή σχεδιάζει να ταξιδέψει για λόγους αναψυχής κάποια στιγμή το 2022, και το 22% έχει ταξιδέψει/θα ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους.

Το 33% των ενηλίκων Αμερικανών έχει ήδη ταξιδέψει για λόγους αναψυχής φέτος, και το 12% έχει ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους. Σε ποσοστό 39% οι Αμερικανοί σχεδιάζουν ένα ταξίδι αναψυχής μέχρι το τέλος του έτους και το 13% σχεδιάζει ένα επαγγελματικό ταξίδι.

Αυξημένες οι ταξιδιωτικές δαπάνες

Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό και τη συσσωρευμένη ταξιδιωτική ζήτηση, οι περισσότεροι (52%) από όσους, είτε έχουν ταξιδέψει, είτε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος, είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα από όσα συνήθως θα αισθάνονταν άνετα για ταξίδια φέτος. Μόνο το 15% είναι διατεθειμένο να δαπανήσει λιγότερα και το 32% είναι διατεθειμένο να δαπανήσει όσα συνηθίζει.

Photo by Artem Beliaikin on Pexels

Οι νεότερες γενιές είναι πιο πρόθυμες να ξοδέψουν πάνω από αυτό που κανονικά θα ένιωθαν άνετα, όπως σημειώνει το 56% των ταξιδιωτών της γενιάς Z (ηλικίας 18-25 ετών) και το 55% των ταξιδιωτών της χιλιετίας (ηλικίας 26- 41), έναντι του 49% των ταξιδιωτών της γενιάς X (ηλικίες 42-57) και του 51% των Βaby Βoomers (ηλικίες 58-76).

Επιπλέον, το 16% των Millennials ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν “πολύ περισσότερα” από ό,τι θα ξόδευαν κανονικά, σε σύγκριση με το 8% των ταξιδιωτών της Γενιάς Χ και μόλις το τέσσερα τοις εκατό των Βaby Βoomer ταξιδιωτών (οι ταξιδιώτες της γενιάς Z έφτασαν στο 11%).

“Αν σκέφτεστε ακόμα να προγραμματίσετε ένα ταξίδι, θα σας πρότεινα να δράσετε γρήγορα, καθώς οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν υψηλές”, πρόσθεσε ο Rossman. “Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις επιβραβεύσεις των πιστωτικών καρτών, τα αεροπορικά μίλια ή τους πόντους των ξενοδοχείων για να καλύψετε το κόστος του ταξιδιού σας. Και αν μπορείτε να είστε ευέλικτοι, αφήστε τις προσφορές να σας υπαγορεύσουν πότε και πού θα ταξιδέψετε, σε αντίθεση με το να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέρος σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.

Μια προηγούμενη έρευνα της Bankrate διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ (61%) ήταν πιθανό να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των “διακοπών διαμονής”, και το 49% ήταν πιθανό να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές εκτός του σπιτιού τους. Ωστόσο, σχεδόν 7 στους 10 (69%) από εκείνους που σχεδιάζουν οποιοδήποτε είδος καλοκαιρινές διακοπές προέβλεπαν να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα ταξιδιού τους λόγω του πληθωρισμού.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της Bankrate.com από την YouGov Plc, σε δείγμα 3.378 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 2.046 ατόμων που έχουν ταξιδέψει ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος, το διάστημα 15-17 Ιουνίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *