©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Υψηλές πτήσεις” για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προβλέπουν οι ειδικοί

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΓΝΩΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την προειδοποίηση  ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο άμεσο μέλλον λόγω της κυβερνητικής φορολογίας, την οποία χαρακτήρισε “τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σήμερα”, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, Steve Heapy.

Μιλώντας στο όγδοο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας, ο κ. Heapy επέκρινε την προσέγγιση της κυβέρνησης να καταστήσει τις αερομεταφορές πιο βιώσιμες μέσω της αύξησης της φορολογίας.

Ο κ. Steve Heapy CEO Jet2.com & Jet2holidays

Εκτίμησε ότι το κόστος των πιστοποιητικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρίες για την αντιστάθμιση των εκπομπών, έχει αυξηθεί από 5 σε 90 λίρες, οι οποίες διοχετεύονται πίσω στην τιμή του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος των πτήσεων.

Είπε ότι αισθάνεται πως οι πολιτικοί έχουν θέσει στον εαυτό τους ανέφικτους στόχους βιωσιμότητας και θα τιμωρήσουν τον κλάδο των αερομεταφορών καθώς οι στόχο αυτοί δεν θα επιτυγχάνονται.

“Καθώς οι πολιτικοί πλησιάζουν τις προθεσμίες των στόχων τους για τη βιωσιμότητα και βλέπουν ότι δεν επιτυγχάνουν τους στόχους ούτε κατά διάνοια, θα βρεθούν σε μεγαλύτερη απόγνωση και θα χρησιμοποιήσουν το μοναδικό εργαλείο που έχουν στο οπλοστάσιό τους για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου: τη φορολογία”, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Jet2.

“Θα ανεβάσουν τις τιμές των διακοπών και τη φορολογία, χωρίς να προσφέρουν τη δυνατότητα στο κοινό να χρησιμοποιούν τις πτήσεις, οι οποίες θα αφορούν πλέον τους πλούσιους και προνομιούχους. Αυτή είναι η μεγάλη μου ανησυχία και με κρατάει ξύπνιο τη νύχτα, καθώς, για το ορατό μέλλον, το κόστος των πτήσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται”, πρόσθεσε ο κ. Heapy.

Ο Heapy συνέχισε λέγοντας ότι η Jet2holiday θα αναπτύξει μια σειρά από βίντεο και ενημερωτικά δελτία για τους ξενοδοχειακούς της συνεργάτες, παρέχοντας συμβουλές για το πώς μπορούν να γίνουν πιο βιώσιμοι και να πιστοποιηθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού.

Ενθάρρυνε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να θεωρήσουν την παγκόσμια ώθηση προς τη βιωσιμότητα ως μια ευκαιρία για την αξιοποίηση μιας αναπτυσσόμενης αγοράς.

Όροι όπως βιώσιμες διακοπές, πράσινες διακοπές και διακοπές χωρίς ενοχές αυξάνονται εκθετικά κάθε χρόνο, όπως είπε.

“Οι άνθρωποι επιθυμούν βιώσιμες διακοπές και αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία. Θα ανακαλύψουμε τα βιώσιμα ξενοδοχεία και θα συνεργαστούμε μαζί τους για να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση και στη συνέχεια θα σας προσφέρουμε αυτό το προϊόν, ώστε όταν κάποιος έρχεται στο κατάστημά σας λέγοντας ότι ενδιαφέρεται για βιώσιμες διακοπές, να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλικ σε ένα φίλτρο και να του παρουσιάσετε όλα τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία που προσφέρουμε”, συμπλήρωσε ο κ. Heapy.

“Υπάρχει μια αγορά εκεί έξω, η οποία αυξάνεται, μην την αφήσετε να είναι μόνο διαδικτυακή”, προειδοποίησε.

Η Jet2holidays εγκαινιάζει υπηρεσία εξπρές μεταφοράς

Η Jet2holidays παρουσίασε μια υπηρεσία μεταφοράς, που εγγυάται ότι οι πελάτες της εταιρίας θα βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες αποβιβάσεις κατά τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους.

Η υπηρεσία, που ονομάζεται express transfers, εγγυάται επίσης ότι οι πελάτες θα αποτελούν μία από τις τρεις τελευταίες παραλήψεις κατά τη μεταφορά τους πίσω στο αεροδρόμιο στο τέλος των διακοπών τους.

Η Jet2holidays δήλωσε ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνεται ως βασική παροχή όταν οι πελάτες ή τα ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο που τη διαθέτει. Η υπηρεσία θα παρέχεται αρχικά σε 80 καταλύματα στα Κανάρια Νησιά, τις Βαλεαρίδες, την Τουρκία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μαδέρα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Μιλώντας για την κρίση του κόστους διαβίωσης στο συνέδριο της Jet2 “Όποιος τολμάει κερδίζει” ή κατά το ελληνικό “Ο τολμών νικά”, στην Πορτογαλία, η επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της εταιρίας, Zoe Towers, ανακοίνωσε την υπηρεσία ταχείας μεταφοράς σε μια αίθουσα 350 συνέδρων.

“Η ζήτηση για διακοπές παραμένει πολύ ισχυρή, αλλά ορισμένοι πελάτες είναι αναμφίβολα ευαισθητοποιημένοι ως προς τις τιμές σε αυτό το οικονομικό κλίμα. Ως ειδικοί στα ταξίδια, εναπόκειται επομένως σε εμάς να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βρουν την τόσο σημαντική αξία όταν κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους. Η παρουσίαση της μεταφοράς εξπρές κάνει αυτό και πολλά άλλα, καθώς όχι μόνο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε τις διακοπές σας επιταχύνοντας τη μεταφορά, αλλά προσφέρει επίσης μια εναλλακτική λύση, με καλύτερη τιμή, σε σχέση με μια ιδιωτική μεταφορά”, πρόσθεσε η κα. Towers.

Η Jet2 προβλέπει ότι την υπηρεσία αυτή θα την “αγκαλιάσουν” οι πελάτες της και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει να την επεκτείνει ακόμη περισσότερο.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Υψηλές πτήσεις” για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προβλέπουν οι ειδικοί

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *