Ρέτσος: «Ισχυρός ο τουρισμός αλλά με προϋποθέσεις»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παράγοντες που προκαλούν προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Ρέτσος, πιστεύει ότι και το 2016 θα είναι μια θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, μιλώντας στο CNN GREECE.

Τα βασικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη χώρας μας, είναι για τον κ. Ρέτσο πρώτον η αύξηση του ΦΠΑ, γεγονός που κάνει το τουριστικό προϊόν ακριβότερο, άρα λιγότερο ανταγωνιστικό και δεύτερο το πλήγμα που έχει υποστεί η Ελλάδα από το μεταναστευτικό. Σε αυτά προστίθεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας, η τρομοκρατία που φυσικά επηρεάζει όλη την Ευρώπη και αναμένεται να δούμε και τις επιπτώσεις του Brexit, γιατί όπως λέει ο κ. Ρέτσος, “η Βρετανία είναι ο δεύτερος καλύτερος πελάτης του ελληνικού τουρισμού”.

Η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει τους στόχους του 2.021 για τις αφίξεις τουριστών και κατά συνέπεια το ζητούμενο τώρα σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο είναι να ανέβει η ποιότητα του τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή το κράτος θα πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο με τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και εκσυγχρονισμό υποδομών.

ΠΗΓΗ : www.cnn.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *