rodos

Η Ρόδος γοήτευσε δημοσιογράφους από τη Σλοβακία !

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Tην εικόνα ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού, ενός τόπου που συνδυάζει τη μοναδική φυσική ομορφιά, με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αθλητικές δραστηριότητες, την ποικιλία ντόπιων προϊόντων και φυσικά τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, αποτύπωσαν για τη Ρόδο Σλοβάκοι δημοσιογράφοι, από την κρατική τηλεόραση RTVS Slovak National TV, κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στο νησί, το διάστημα από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο μιας πρώτης γνωριμίας με το κοσμοπολίτικο νησί και ενόψει ενός πλούσιου αφιερώματος του καναλιού για τη Ρόδο που θα υλοποιηθεί το 2019. 

Η σύντομη αυτή επίσκεψη ήταν καθοριστική για τους επισκέπτες δημοσιογράφους από τη Σλοβακία, τον παραγωγό του καναλιού RTVS κ. Andrej Balint και τον cameraman κ. Vladimir Buri, οι οποίοι γνώρισαν τη Ρόδο όχι μόνο ως δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αλλά ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, φυσιολατρικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως ως τόπου  προικισμένου όχι μόνον από φυσική ομορφιά αλλά και από αυτό το εκπληκτικό ροδίτικο φως, που τους καθήλωσε, το κλίμα και την ευλογημένη γη που παράγει μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Τους δημοσιογράφους συνόδευε η κα Zuzana Kantidenosova η οποία είναι από τη Σλοβακία, διαμένει μόνιμα  στη Ρόδο και εκτελούσε χρέη διερμηνέα.

Έζησαν τη μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελεί μωσαϊκό διαφόρων ιστορικών περιόδων, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον τους. Θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, εντυπωσιάσθηκαν από τη Λίνδο. Περπάτησαν στο κέντρο της πόλης, θαύμασαν τα επιβλητικά κτίρια κατά μήκος της παραλιακής.

Όπου κι αν πήγαν ο φακός της κάμερας αποτύπωνε την ομορφιά του τοπίου, κατέγραφε με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ζωή του νησιού. Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιασμένοι δε σταματούσαν να τραβούν πλάνα, φωτογραφίες, μέρα και νύχτα, να κρατούν σημειώσεις. Ξεκίνησαν για ένα απλό ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για να προβάλλουν κάποια αξιοθέατα του νησιού και καθηλώθηκαν από την μαγεία της Ρόδου, την ομορφιά του τόπου, τη φιλική διάθεση και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους Σλοβάκους δημοσιογράφους το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει η Ρόδος στους επισκέπτες της, καθ΄ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί, θέμα στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για το γεγονός αυτό και στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κατά τη συνάντηση που οι ίδιοι επεδίωξαν και είχαν μαζί του, παρούσης και της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις συλλογικές προσπάθειες του Δήμου Ρόδου και των φορέων προκειμένου να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και στις επιτυχημένες ενέργειες του Δήμου στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστών που κατά καιρούς έχουν έλθει στο νησί, χωρίς μάλιστα πόρους από την κεντρική διοίκηση.

Τις δυνατότητες που παρέχει η Ρόδος και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, φυσιολατρικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως Τρίαθλο, Μαραθώνιος, ποδηλατικοί αγώνες, διοργανώσεις τένις και άλλα, καθώς και την πλούσια γαστρονομία της, ανέλυσε στους δημοσιογράφους η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ρόδος είναι ένας ζωντανός τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο, ενώ τους μήνες της χειμερινής περιόδου διατίθενται για τους επισκέπτες οικονομικά πακέτα διακοπών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Fraport Greece οι επισκέπτες από τη Σλοβακία που επισκέφθηκαν τη Ρόδο το 2017 ανήλθαν στους 23.000.

Οι Σλοβάκοι δημοσιογράφοι ενδιαφέρθηκαν για τα προϊόντα  που παράγει ο ευλογημένος αυτός τόπος, το λάδι, το μέλι, το κρασί, με τον δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο να τους αναλύει πως «η  παραδοσιακή ροδίτικη διατροφή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η ροδίτικη κουζίνα, έχει τη βάση της στο ελαιόλαδο, τις ελιές, τα ψάρια και τα θαλασσινά, το μέλι και το κρασί και πως στην παραγωγή αυτών των προϊόντων συνέβαλε η ηλιοφάνεια και το κλίμα που ευνοούσε τις καλλιέργειες».

Ευχαρίστησαν δε θερμά για τη στήριξη του ταξιδιού τους στη Ρόδο, το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, αλλά και τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστα Χατζίκο, ο οποίος τους συνόδευσε σε αρκετές εξορμήσεις τους στο νησί, για το πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό που τους προμήθευσαν. Διαβεβαίωσαν δε πως αυτή την πρώτη γνωριμία με τη Ρόδο θα ακολουθήσει ένα πλούσιο αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης στο νησί το 2019, ενώ οι ίδιοι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ρόδου στη Σλοβακία. 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *