Ρόδος: Υπερέβησαν ήδη το 1 εκατ. οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Έσπασε” όλα τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, σημειώνοντας ένα ανεπανάληπτο άθλο για τα δεδομένα του νησιού. Ήδη από τα τέλη Μαρτίου που άνοιξε η τουριστική σεζόν μέχρι σήμερα το νησί έχει φιλοξενήσει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 27 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου αφίχθησαν στη Ρόδο 113.887 αλλοδαποί τουρίστες με περίπου 700 διεθνείς πτήσεις!

Οι 24.200 εξ αυτών έφθασαν στο νησί την περασμένη Κυριακή (57.000 συνολικά το παρασκευοσαββατοκύριακο που πέρασε), που ήταν η μέρα «ρεκόρ» της φετινής σεζόν. Αντίστοιχα, τις Κυριακές 17 Ιουλίου, 7 και 14 Αυγούστου αναμένεται να σημειωθούν ακόμη περισσότερες τουριστικές αφίξεις. Η τουριστική σεζόν, θα βρίσκεται στο απόλυτό της απόγειο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, όταν πλέον θα αρχίσουν να χαλαρώνουν ελαφρά οι ρυθμοί.

Πλέον όλες οι αγορές κινούνται ανοδικά. Τα πρωτεία ακολουθούν οι Βρετανοί, οι οποίοι κατέκτησαν ξανά την πρώτη θέση, την οποία έχασαν από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν στο Ην. Βασίλειο. Οι Γερμανοί φιγουράρουν και πάλι δεύτεροι και ακολουθούν, Δανοί, Σουηδοί, Τσέχοι Πολωνοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Φινλανδοί κ.λ.π. Υψηλές είναι πλέον οι πληρότητες (έως και 100%) στις περισσότερες διεθνείς πτήσεις και ιδιαίτερα το σαββατοκύριακο.

«Από τις 28 Μαρτίου που άνοιξε η τουριστική σεζόν, η Ρόδος κατάφερε να προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αριθμός που ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις και προσδοκίες. Η τουριστική σεζόν θα φθάσει στο αποκορύφωμά της μέχρι και τα μέσα Αυγούστου ενώ οι ρυθμοί θα συνεχίσουν να είναι υψηλοί και στη συνέχεια. Πλέον όλες οι αγορές κινούνται ανοδικά. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο. Η Ρόδος είναι αδιαμφισβήτητα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της φετινής σεζόν», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Πολλές είναι και οι πιθανότητες για την παράταση της διάρκειας της σεζόν, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη και αποτυπώνεται εμπράκτως με μαζικές κρατήσεις για τη χαμηλή, φθινοπωρινή περίοδο.

«Οι ρυθμοί της τουριστικής σεζόν εξακολουθούν να παραμένουν υψηλοί και να ξεπερνούν τις αρχικές μας προσδοκίες και προβλέψεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για τη Ρόδο, ακόμη και για τη χαμηλή περίοδο και εκτιμούμε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον, ότι μπορεί να διαρκέσει και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αν όχι περισσότερο. Αυτή την πιθανότητα, θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε ως δήμος, προσβλέποντας στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο εντεταμένος δημοτικός σύμβουλος τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης, και σημείωσε ότι οι πιθανότητες να υπερβεί η Ρόδος τις αφίξεις του 2019, της καλύτερης μέχρι τώρα χρονιάς για τον τουρισμό, είναι πολλές.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Ρόδος: Υπερέβησαν ήδη το 1 εκατ. οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *