money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές για διακοπές στην Τουρκία | Ποιές είναι οι μέσες τιμές

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση των τιμών κατά, τουλάχιστον, 20%, για πακέτα διακοπών στην Τουρκία, στη ρωσική αγορά, είδαν το φως της δημοσιότητας, με αναλυτές της ATOR και εκπροσώπους κορυφαίων tour operators, που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, να σπεύδουν να διαψεύσουν τις σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά.

Σύμφωνα με την ATOR, πρώτον, τίθεται το ερώτημα με ποια περίοδο γίνεται η σύγκριση και, δεύτερον, η βάση ξενοδοχείων στην Τουρκία είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες προσφορές.

Τιμές από -10% έως +20%

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξηγούν ότι, εάν τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε τιμές για πακέτα διακοπών στην Τουρκία, που καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, δηλαδή, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα της Τουρκίας, από τις 22 Ιουνίου, τότε η αύξηση των τιμών σε πολλά δημοφιλή ξενοδοχεία μπορεί πράγματι να έχει καταγραφεί.

“Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι τιμές θα μπορούσαν να προσαρμοστούν με βάση το γεγονός ότι είχαν προηγουμένως υπολογιστεί βάσει των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μεταξύ tour operators και ξενοδοχείων, πριν από το κλείσιμο της Τουρκίας”, εξηγεί η ANEX Tour.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι τιμές που έδωσε ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στις 19 Ιουνίου, για τα ίδια ξενοδοχεία, στα θέρετρα της Αττάλειας, για τις ημερομηνίες 20 και 22 Ιουνίου.

Πακέτα με αναχώρηση στις 22 Ιουνίου, για 9 διανυκτερεύσεις, για δύο, που περιλαμβάνουν ξενοδοχείο, και γεύματα Τιμή στις 23.00, στις 19 Ιουνίου Τιμή στις 23.00, στις 20 Ιουνίου Τάση ανά ημέρα Τιμή για την πλησιέστερη διαθέσιμη αναχώρηση στις 23:00, στις 22 Ιουνίου, 9 διανυκτερεύσεις, για δύο Τάση στις 3 ημέρες Απόδοση
 Ξενοδοχείο 4 * / AI, Kemer, από 54.345 ρούβλια για δύο από 55,203 για δύο 1,58% από 51.372 για δύο (αναχώρηση 24 Ιουνίου) -5,47% η ζήτηση για το ξενοδοχείο δεν είναι πολύ υψηλή, οι τιμές πέφτουν λίγο
Ξενοδοχείο 5 * / UAI, Alanya από 66.689 για δύο από 80.641 για δύο 20,92% από 101.746 για δύο (αναχώρηση στις 3 Ιουλίου) 52,56% όλα τα δωμάτια σε χαμηλές τιμές για τις επόμενες ημερομηνίες έχουν εξαντληθεί, ο Ιούλιος είναι ήδη σε πώληση σε διαφορετικές τιμές -λίγα δωμάτια
Ξενοδοχείο 5 * / AI, Kemer από 77.215 για δύο από 75.468 για δύο -2,26% από 74.483. για δύο (αναχώρηση 24 Ιουνίου) -3,53% η ζήτηση για το ξενοδοχείο δεν είναι πολύ υψηλή, οι τιμές πέφτουν λίγο
Ξενοδοχείο 5 * / FSAI, Kemer από 106.532 για δύο από 96.162 για δύο -9,73% από 173.932 για δύο (αναχώρηση μόνο την 1η Ιουλίου) 63,26% όλα τα δωμάτια σε χαμηλές τιμές έχουν εξαντληθεί για τις επόμενες ημερομηνίες, ο Ιούλιος είναι ήδη σε πώληση σε διαφορετικές τιμές
Ξενοδοχείο 5 * / UAI, Μπέλεκ από 141.360 για δύο από 139.612 για δύο -1,23% από 148.718 για δύο (αναχώρηση στις 29 Ιουνίου) 5,20% εποχική αύξηση των τιμών τον Ιούλιο, σταθερή ζήτηση

 

Όπως φαίνεται από τον πίνακα που παρουσιάζεται, η κατάσταση των τιμών στην τουρκική αγορά εμφανίζεται εξαιρετικά ετερογενής. Αλλά ένα πράγμα είναι προφανές, ακόμη και για αυτό το μικρό δείγμα  -φτηνές προσφορές για τις επόμενες ημερομηνίες, σε δημοφιλή ξενοδοχεία, έχουν εξαντληθεί για τον Ιούλιο.

“Πράγματι, τώρα δεν υπάρχουν φθηνά πακέτα διακοπών και ξενοδοχεία. Το επίπεδο των ελάχιστων τιμών έχει αυξηθεί” σχολιάζει το Intourist.

ksd PRIMAGEL Τουρκία
adv

Σε άλλα ξενοδοχεία, όπως φαίνεται από το δείγμα, δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, οι τιμές, αντίθετα, μειώνονται, αν και όχι πολύ σημαντικά.

“Στις συνθήκες της αγοράς, το κόστος μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος εξαρτάται από τη ζήτηση. Στην τουριστική επιχείρηση, το κόστος εξαρτάται από τη χωρητικότητα των αεροπλάνων και την πληρότητα των ξενοδοχείων. Υπάρχουν ημερομηνίες που τα πακέτα διακοπών είναι πιο ακριβά, για παράδειγμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναχώρησης. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές ημέρες αναχώρησης κατά τις οποίες είναι πολύ φθηνότερα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα δημοφιλή ξενοδοχεία στην Τουρκία γεμίζουν αρκετά γρήγορα. Και κάνοντας κράτηση εκ των προτέρων, ο τουρίστας εξοικονομεί -καθώς πλησιάζει στις ημερομηνίες άφιξης η τιμή μπορεί να αυξηθεί”, σχολιάζουν οι ειδικοί του ταξιδιωτικού πράκτορα Coral Travel.

“Ορισμένες τιμές για τις επερχόμενες πτήσεις έχουν αυξηθεί λόγω της υψηλής ζήτησης, αλλά μερικά ξενοδοχεία, αντίθετα, ενθαρρύνουν τη ζήτηση με εκπτώσεις. Προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι τιμές αναμένεται να μειωθούν και θα βασίζονται στην πραγματική ζήτηση. Μάλιστα, ορισμένα από τα ξενοδοχεία ενδέχεται να μειώσουν τις τιμές, οι οποίες ήταν αδικαιολόγητα υπερτιμημένες κατά τη διάρκεια από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου”, εξηγεί, of the record, εμπειρογνώμονας μεγάλου ταξιδιωτικού πράκτορα.

“Η τιμολόγηση στον τουρισμό είναι δυναμική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης. Η ελαφρά ανάπτυξη, που μπορεί να παρατηρηθεί κατά μέσο όρο στην αγορά, εξηγείται από το γεγονός ότι, το 2019 υπήρξε μια ζήτηση για έγκαιρες κρατήσεις, με εκπτώσεις, για καλοκαιρινές διακοπές, ενώ, αυτή τη στιγμή, οι πωλήσεις αφορούν, ήδη, στην υψηλή περίοδο. Ωστόσο, εάν συγκρίνουμε τις τιμές για την υψηλή περίοδο, πριν από την πανδημία, το 2019, και τώρα, μπορούμε να πούμε ότι, οι τιμές για τα τουρκικά ξενοδοχεία σε ευρώ δεν έχουν αυξηθεί”, υποστηρίζει το Coral Travel.

Η Αναλυτική Υπηρεσία της ATOR, επίσης, δεν βλέπει σημαντική αύξηση των τιμών στην αγορά, με βάση τη σύγκριση των πωλήσεων, στα τέλη Ιουνίου. “Βεβαίως, αυτή τη στιγμή οι τιμές για μεμονωμένα ξενοδοχεία ανεβαίνουν, με βάση τη ζήτηση, αλλά δεν μπορεί αυτό να αποτελεί δείγμα σύγκρισης για το γενικό επίπεδο τιμών των τουρκικών ξενοδοχείων. Η πτώση των τιμών θα πρέπει να αναμένεται με την έναρξη της πλήρους ανάπτυξης των προγραμμάτων πτήσεων των ταξιδιωτικών πρακτόρων, δηλαδή, τις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου”, σημειώνει η ATOR.

Ωστόσο, λένε οι ειδικοί, είναι προφανές ότι η εποχική, σταδιακή αύξηση των τιμών στην Τουρκία, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, δεν έχει ακυρωθεί.

Έτσι διαμορφώνεται το μέσο κόστος διακοπών στην Τουρκία

Η κύρια τουριστική ροή προς την Τουρκία από τη ρωσική αγορά είναι οι τουρίστες με παιδιά. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ATOR, το μέσο κόστος των διακοπών στην Τουρκία, με πτήση, και 10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών, για μια οικογένεια, η οποία αποτελείται από δύο ενήλικες και ένα παιδί (γεύματα all-inclusive), με αναχώρηση στις 29 Ιουνίου, διαμορφώνεται, κατά προσέγγιση, ως εξής:

Ξενοδοχείο 4*, με δικό του παιδικό υδάτινο πάρκο, περίπου 139,2 χιλιάδες ρούβλια.
Ξενοδοχείο 5*, με νεροτσουλήθρες, περίπου 149,8 χιλιάδες ρούβλια.
Ξενοδοχείο 5 *, με εύρος εγκαταστάσεων, από 167,2 χιλιάδες ρούβλια έως 219,5 χιλιάδες ρούβλια.
Ξενοδοχείο 5 *, με παιδικό υδάτινο πάρκο, εύρος εγκαταστάσεων, πολλές πισίνες και εξαιρετικό all inclusive φαγητό, από 369,200 χιλιάδες ρούβλια, έως 410 χιλιάδες ρούβλια.
VIP deluxe ξενοδοχεία, από 700 χιλιάδες ρούβλια έως 1,2 εκατομμύρια ρούβλια.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *