Sheremetyevo
Photo by Egor Myznik on Unsplash

Η Ρωσία επαναδρομολογεί πτήσεις προς 52 “φιλικά” έθνη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Πτήσεις από 52 “φιλικές” χώρες θα υποδέχεται η Ρωσία, από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, από τις 9 Απριλίου ακυρώνονται όλοι οι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατόπιν οδηγιών του ρωσικού επιτελείου για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοίνωσε την κίνηση αυτή, η οποία, όπως λέει, ισχύει για τα “φιλικά κράτη”.

“Από τις 9 Απριλίου αίρουμε τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίοι ίσχυαν για τις τακτικές και τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και ορισμένων άλλων χωρών. Τώρα επαναλαμβάνουμε τις πτήσεις με 52 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και άλλων φιλικών κρατών”.

Ο Μισούστιν προσθέτει ότι, νωρίτερα ήταν δυνατές οι πτήσεις προς 15 χώρες, χωρίς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κρατών της EAEU (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση), του Κατάρ, του Μεξικού και άλλων.

“Φιλικές” πτήσεις από κοντινούς και μακρινούς προορισμούς

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση είναι μια οικονομική ένωση μεταξύ της Ρωσίας και των “κοντινών γειτόνων” της, η οποία σχηματίστηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, για την προώθηση του εμπορίου και της προόδου. Συχνά θεωρείται ως αντίβαρο στην επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα βασικά κράτη – μέλη της είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Η ανακοίνωση του TASS απαριθμεί και τα 52 κράτη στα οποία μπορούν να ξαναρχίσουν οι πτήσεις, τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν κατά τρόπο ελεύθερο ως προς την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Νότια και Κεντρική Αμερική.

Ορισμένες από τις χώρες που μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς τη Ρωσία, από τις 9 Απριλίου, είναι η Βραζιλία, η Κίνα, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ινδία, το Πακιστάν, η Νότια Αφρική, η Βόρεια Κορέα, οι Σεϋχέλλες και η Σαουδική Αραβία.

Ενώ μέρος των αντιποίνων της Ρωσίας στις δυτικές, οικονομικές κυρώσεις ήταν να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές εταιρίες από 36 χώρες, διεθνείς πτήσεις ήδη προσγειώνονται και αναχωρούν από τη Ρωσία, σε καθημερινή βάση.

Παρά τις κυρώσεις υπάρχουν πολλοί τρόποι εισόδου και εξόδου

Μια γρήγορη ανασκόπηση των σημερινών πινάκων πτήσεων στα δύο αεροδρόμια της Μόσχας, το Σερεμέτιεβο (SVO) και το Ντομοντέντοβο (DME), παρουσιάζει αερομεταφορείς όπως η Emirates Airlines, η Air Arabia, η Etihad Airways, η SriLankan Airlines, η Qatar Airways, η Air China και η Air Serbia να εκτελούν διεθνείς πτήσεις.

Τα δεδομένα του Flightradar24.com δείχνουν μια δημοφιλή διαδρομή πτήσεων από το Ντουμπάι ,που διασχίζει το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και μέσω της Ρωσίας προς τη Μόσχα, όπως η Emirates Airlines EK133 και η Aeroflot SU527. Πρόκειται για έναν απλό διάδρομο από τη Ρωσία προς τη Μέση Ανατολή, όπου μπορούν να γίνουν συνδέσεις με όλες εκείνες τις “φιλικές χώρες” για τις οποίες μιλάει ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ενώ η Ρωσία είναι πλέον η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις παγκοσμίως, μπροστά από το Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα, δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και της Ασίας, εκτός από την Ιαπωνία.

Με όλες αυτές τις περιοχές ανοικτές, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες έχουν ένα ευρύ και ασφαλές πεδίο δράσης. Πιθανώς, η έλλειψη κυρώσεων σημαίνει ότι ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών ή η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων στον τομέα της τεχνικής επισκευής δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική και η Νότια Αμερική θα μπορούν να συνδεθούν με τη Ρωσία για εμπόριο, τουρισμό και ταξίδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *