Ρωσία: Προς πώληση πακέτα διακοπών στην Τουρκία με την Turkish Airlines

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θέσεις σε πτήσεις της Turkish Airlines για διακοπές στην Τουρκία τον Μάιο και το καλοκαίρι, ξεκίνησαν, ήδη, να πωλούν, στη ρωσική αγορά, νωρίτερα από το συνηθισμένο, κορυφαίοι tour operators. 

Οι Ρώσοι τουρίστες, σύμφωνα με δημοσίευμα του atorus.ru, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω προκειμένου να εξασφαλίσουν την άνεσή τους κατά τη διάρκεια της πτήσης τους προς την Τουρκία, καθώς και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, περιμένουν τα πακέτα των tour operators με αποκλειστική μεταφορά σε προγραμματισμένες πτήσεις της Turkish Airlines. Παραδοσιακά, τα εν λόγω τουριστικά πακέτα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους τουρίστες, ιδίως για τις διακοπές του Μαΐου.

Τα προηγούμενα χρόνια (τόσο πριν από την πανδημία, όσο και το 2021), οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συνήθως δεν αγόραζαν πακέτα θέσεων στην Turkish Airlines για τις διακοπές του Μαΐου και τη θερινή περίοδο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, το 2022 αποφάσισαν να το κάνουν πολύ νωρίτερα -ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή επηρεάζεται από το καλό βάθος κρατήσεων για τα ταξίδια στην Τουρκία (190 ημέρες για τους περισσότερους “παίκτες” της αγοράς). Επιπλέον, η πανδημία αύξησε σημαντικά τη σημασία του πολυτελούς τμήματος των τουριστών για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες εν γένει -μαζί με τα ακριβά ξενοδοχεία στην Τουρκία οι πλούσιοι πελάτες επιλέγουν συχνά τακτικές πτήσεις υψηλής άνεσης και όχι τσάρτερ. Αυτοί οι πελάτες είναι που κλείνουν τώρα πακέτα διακοπών στην Τουρκία με μεγαλύτερο βάθος από τον μέσο όρο. Είναι σημαντικό για αυτούς να κλείσουν εκ των προτέρων ένα πακέτο με τη “σταθερή” τιμή του ταξιδιωτικού πράκτορα και με αποσκευές.

Ο tour operators Coral Travel, διαθέτει τώρα πακέτα θέσεων στην οικονομική θέση της Turkish Airlines από δύο ρωσικές πόλεις: τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Τα πακέτα με πτήσεις της Turkish Airlines από τη Μόσχα, με το Coral Travel, θα είναι διαθέσιμα με ημερομηνίες αναχώρησης από τις 28 Απριλίου έως τον Οκτώβριο του 2022.

Και από την Αγία Πετρούπολη προς την Αττάλεια το πρόγραμμα πτήσεων του Coral Travel με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα έχει προγραμματιστεί από τις 27 Απριλίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2022.

Η τιμή των πακέτων ποικίλλει ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης και το επιλεγμένο ξενοδοχείο, αλλά υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή: η επιβάρυνση για 1 άτομο, για πτήσεις με την Turkish Airlines να κυμαίνεται, ανάλογα με την εποχή, από 60 έως 100 ευρώ για την οικονομική θέση.

Από την πλευρά του ο ANEX Tour έχει, ήδη, θέσει προς πώληση, για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, πακέτα ταξιδιών προς την Αττάλεια με πτήσεις της Turkish Airlines από τη Μόσχα, διαθέτοντας τόσο Οικονομική, όσο και Επιχειρηματική Θέση. Αυτά τα πακέτα είναι διαθέσιμα με καθημερινές πτήσεις (πτήση TK 3137), από τις 20 Απριλίου έως τις 24 Οκτωβρίου 2022.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές

Πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας για δύο άτομα με πτήση της Turkish Airlines από τον ANEX Tour, στην πρώτη πτήση (20 Απριλίου), θα κοστίσει από 74.205 ρούβλια σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Η τιμή για το ίδιο πακέτο τον Μάιο και τον Ιούνιο θα κοστίσει λίγο περισσότερο από 99.000 ρούβλια, για δύο άτομα. Αν πρόκειται για επιχειρηματική θέση, η επιπλέον χρέωση θα είναι 200 ευρώ ανά άτομο.

Ο tour operator TUI Russia προσφέρει επίσης για κράτηση πακέτα διακοπών προς την Αττάλεια με την Turkish Airlines. Σύμφωνα με τον t.o., υπάρχουν θέσεις σε δύο πτήσεις από τη Μόσχα, καθημερινά.

Το πρόγραμμα της TUI για τις πτήσεις TK 3133 προς Αττάλεια διαρκεί από τις 28 Απριλίου έως τις 16 Οκτωβρίου και για τις πτήσεις TK 3131 από τις 29 Απριλίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2022. Οι προσαυξήσεις στο κανονικό πακέτο για την οικονομική θέση, ανάλογα με την πτήση, κυμαίνονται από 65 έως 75 ευρώ ανά άτομο για μία διαδρομή, ενώ για την επιχειρηματική θέση από 175 έως 225 ευρώ ανά άτομο για μία διαδρομή. Οι τιμές είναι μειωμένες για τα βρέφη.

Στα τέλη Απριλίου, ένα πακέτο 7 διανυκτερεύσεων all-inclusive, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, με την Turkish Airlines, από την TUI, ξεκινά από 161.700 ρούβλια για δύο άτομα. Στα μέσα Μαΐου το ίδιο πακέτο ξεκινά από 138.425 ρούβλια για δύο άτομα.

Από την πλευρά του ο PEGAS Touristik βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος πτήσεών του προς την Τουρκία με την Turkish Airlines, με τις λεπτομέρειες να γνωστοποιούνται πιθανώς τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή ο tour operator Intourist ανέφερε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα τουριστικών πακέτων προς την Αττάλεια με θέσεις στην Turkish Airlines. Ωστόσο, η τελική απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί μετά το τρίτο στάδιο των προκρατήσεων, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο TEZ Tour θα προσφέρει την καλοκαιρινή περίοδο 2022 διακοπές στην Τουρκία με θέσεις σε πτήσεις της S7 Airlines. Οι διακοπές στην Τουρκία με πτήσεις της Turkish Airlines θα είναι επίσης σε ποικιλία, εξήγησε ο t.o., αλλά με θέσεις από την ελεύθερη πώληση (κράτηση στα συστήματα GDS), καθώς δεν αγοράζει δεσμευμένες θέσεις στον τουρκικό αερομεταφορέα αυτή τη σεζόν.

Το ίδιο θα κάνουν και οι εταιρίες που προσφέρουν τουριστικά πακέτα για την Τουρκία μόνο με τακτικές πτήσεις.

Για παράδειγμα, οι Space Travel, PAC Group, Russian Express, δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να δεσμεύσουν τις θέσεις στις πτήσεις της Turkish Airlines προς την Αττάλεια, αλλά όλοι αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες θα προσφέρουν εκδρομές προς την Αττάλεια, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων του τουρκικού εθνικού αερομεταφορέα, με εισιτήρια από τα συστήματα GDS.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *