istanbul
money tourism copyright photo

Ρωσία: Μεγάλες αυξήσεις στα early bookings για την Τουρκία|Τα ποσοστά των tour operators

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλες αυξήσεις που φθάνουν έως και το 200%, σημειώνουν οι πωλήσεις πακέτων στο πλαίσιο των early bookings, στην Ρωσία, για τα τουρκικά ξενοδοχεία, “προδιαγράφοντας” μια ακόμη χρονιά ρεκόρ, μετά το 2019, που οι Ρώσοι αναδείχθηκαν σε πρώτη εθνικότητα, στον τουρκικό τουρισμό.

Ενδεικτικό της δυναμικής και της ζήτησης είναι το γεγονός ότι ήδη το 25% των καλοκαιρινών πακέτων προς τους τουρκικούς προορισμούς έχει ήδη πωληθεί. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στις εκπτώσεις της τάξεως 40-50% και της προθυμίας των τουριστών να κλείσουν καλύτερα deals, τα οποία προσφέρονται από τους ρωσικούς tour operators.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης των ρωσικών tour operators, ATORUS, η οργανωμένη ροή τουριστών προς την Τουρκία αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 15% για το 2019. Η Τουρκία αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ αφίξεων από Ρώσους τουρίστες, με τους αριθμούς να φτάνουν τα 7,2 εκατ. επισκέπτες.

russia
money tourism copyright photo

Το καλοκαίρι του 2019 αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά επιτυχημένο για την Τουρκία, ως προς τις αφίξεις Ρώσων τουριστών, καθώς (παρά τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές) δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην εύρεση εναλλακτικών, αλλά και στην αναλογία τιμής-ποιότητας. Στην εξέλιξη αυτή βοήθησε και το κλίμα, που δεν είχε διακυμάνσεις, και επέτρεψε να διαρκέσει η σεζόν, έως και το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σχεδόν το 60% των καλοκαιρινών πακέτων που πωλούνται στη Ρωσία, αυτή γη στιγμή,  έχουν προορισμό την Τουρκία.

Από τα μέσα του Ιανουαρίου 2020, το μερίδιο πωλήσεων καλοκαιρινών  πακέτων διακοπών προς την Τουρκία σε σύγκριση με όλα τα τουριστικά πακέτα της σεζόν (Μάιος-Οκτώβριος 2020) υπολογίζεται στο 57.4% σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων «1001 Tour», με πιο κοντινό ανταγωνιστή την Ελλάδα (σε ποσοστό 9.14%).

KalugaΤα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνονται από όλους τους ρωσικούς tour operators. Το ποσοστό του PEGAS ανέρχεται στο 65%, της TUI στο 70%, και του Intourist στο 50%.

Το γεγονός ότι οι Ρώσοι κλείνουν από νωρίς διακοπές στην Τουρκία (καλύπτοντας γρήγορα τις πληρότητες των ξενοδοχείων), συνεπάγεται δυσκολίες τόσο ως προς την εύρεση επιλογών διαμονής, όσο και την αύξηση των τιμών.

Τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία είναι 4,5 και 5+ αστέρων. Κατά την περίοδο του early booking, δίνεται πολύ μεγάλο βάρος στην παροχή εκπτώσεων σε ακριβά πακέτα.

οφέλη του early booking

Και αυτή τη χρονιά οι Τούρκοι ξενοδόχοι παραμένουν “γενναιόδωροι”, όσον αφορά στις εκπτώσεις στο early booking. Σύμφωνα με τους tour operators το όφελος του τουρίστα, που κλείνει το πακέτο από νωρίς, ανέρχεται μεταξύ του 30% και 50%, επί της αρχικής τιμής.

coral«Τα οφέλη του early booking είναι ευδιάκριτα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια δηλαδή της αιχμής της τουριστικής περιόδου στην Τουρκία. Εκτός από ελκυστικές τιμές στα ξενοδοχεία, οι operators παρέχουν προωθητικές προσφορές για τα αεροπορικά κόμιστρα, ώστε να δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για την αγορά πακέτων κατά το early booking», αναφέρει το Coral Travel.

Τον Ιανουάριο οι εκπτώσεις για τα τουρκικά ξενοδοχεία από τους Pegas Touristik και TUI αγγίζουν το 55% σε σύγκριση με τις κανονικές καλοκαιρινές τιμές, ενώ το Coral travel προσφέρει 20-50% και το Intourist 40%. Οι περισσότερες εκπτώσεις αφορούν κυρίως 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία.

anex russiaΤο early booking του 2020 στη Ρωσία ήταν διαθέσιμο νωρίτερα από αυτό του 2019, που σε συνδυασμό με τις σημαντικές εκπτώσεις, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων.
Η αύξηση στο PEGAS Touristik κινείται στο 80%, και για τις Coral Travel, TUI Russia και ANEX Tour, στο 200%, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

fosunΜέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου το ποσοστό πωλήσεων του Coral Travel στο σύνολο των καλοκαιρινών της πακέτων, ανέρχεται στο 30%, του PEGAS Touristik πάνω από 25%, του ANEX Tour σχεδόν 15% και της TUI Ρωσίας 10%. Το Intourist αναμένει το  ποσοστό να κινηθεί στο 35% με 55%, ανάλογα την πόλη αναχώρησης.

Στο σύνολο της αγοράς, το ποσοστό πωλήσεων καλοκαιρινών πακέτων διακοπών early booking, προς την Τουρκί,α αναμένεται να κινηθεί στο 55-65% (και τον Απρίλιο στο 40-45%)

Πρόγραμμα Charter προς Τουρκία

Γενικά αναμένεται άνοδος 10% στα προγράμματα πτήσεων των tour operators προς την Τουρκία.

Η PEGAS Touristik θα διαθέτει πτήσεις προς την Τουρκία από 43 πόλεις της Ρωσίας (οι πόλεις Kαλούγκα και Βλαδικαβκάζ προστίθενται ως σημεία αναχώρησης για την Αττάλεια)

Το Coral travel προσθέτει 39 ρωσικές πόλεις ως σημεία αναχώρησης.

Το ANEX Tours προσέθεσε στις 40 πόλεις του 2019 τις εξής πόλεις: Βλαδικαβκάζ, Βλαδιβοστόκ, Σαράτοβ με προορισμό την Αττάλεια και από το Mineralnye Vody προς το Dalaman.

To Intourist θα διαθέτει πτήσεις από 13 πόλεις της Ρωσίας προς την Αττάλεια, και από 10 πόλεις προς το Dalaman σε συνεργασία με την Azur Air.

Για τη σεζόν του 2020 η TUI θα διπλασιάσει τις πόλεις από τις οποίες πραγματοποιούνται πτήσεις από τη Ρωσία με τον αριθμό τους να ανέρχεται στις 56.

Αύξηση των πωλήσεων στις ακτές του Αιγαίου

Το καλοκαίρι του 2020 η Αττάλεια θα διατηρήσει την «πρωτοκαθεδρία» της ως προορισμός διακοπών. Όμως, αναμένεται και αύξηση των διακοπών προς τις ακτές του Αιγαίου, οι οποίες πέρυσι είχαν κινηθεί στο +9.47%.

Το Coral Travel αναφέρει: « Οι ακτές του Αιγαίου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Βέβαια η Αττάλεια παραμένει κορυφαία επιλογή, καθώς προτιμάται από οικογένειες που θέλουν να μείνουν κυρίως σε 5άστερα ξενοδοχεία».

Το μερίδιο των πωλήσεων πακέτων διακοπών προς τις ακτές του Αιγαίου προβλέπεται να αυξηθεί και το Intourist θέλει να δώσει έμφαση στην περιοχή (το 20% των early sales της είναι στην περιοχή).

Τόσο η TUI, όσο και το Intourist σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις πακέτων διακοπών για τις ακτές του Αιγαίου, συγκριτικά με την Αττάλεια (η οποία ωστόσο παραμένει σταθερή επιλογή) κατά το early booking Ιανουαρίου, σε ετήσια κλίμακα.

Το ANEX Tour σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις του στην Αλικαρνασσό κατά 20-30%, καθώς παρατηρεί άνοδο στις προτιμήσεις των τουριστών για την περιοχή. Το Coral Travel θέλει να πρωταγωνιστήσει στο Αιγαίο καθώς διπλασιάζει τις πτήσεις του προς τα τουρκικά θέρετρα της περιοχής.

Αύξηση διαθέσιμων ξενοδοχείων στην Αττάλεια και τις ακτές του Αιγαίου από τους ρωσικούς tour operators

Μαζί με το πρόγραμμα πτήσεων, οι tour operators θα αυξήσουν και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Αττάλεια και τις ακτές του Αιγαίου.

Το Coral Travel διαθέτει το 50% όλων των προτεινόμενων ξενοδοχείων στην Τουρκία.

Η TUI θα προσθέσει 41 νέα ξενοδοχεία στα ήδη διαθέσιμα (αύξηση 25%). Το Biblio-Globus αναφέρει και αυτό επέκταση για το καλοκαίρι του 2020.Το ANEX Tour θα προσθέσει 3 νέα ξενοδοχεία υπό το brand Asteria Hotels & Hotels (Asteria Venus, Asteria Eros, Asteria Zeus).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *