©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ρωσία συμβουλεύει ενάντια στα ταξίδια προς χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην ανακοίνωση ότι η Ρωσία συνιστά την αποφυγή ταξιδιών στις χώρες που έχουν προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στη ρωσική πλευρά, εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας, γεγονός που θα έχει μικρό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό, καθώς ούτε πέρυσι οι ρωσικές αρχές επέτρεψαν ικανό αριθμό πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αρνούμενες την χορήγηση των σχετικών αδειών με το πρόσχημα του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή επέτρεψαν τις πτήσεις στην Τουρκία, με την γνωστή υγειονομική και εμβολιαστική κατάσταση.

Σε μια πράξη αντιποίνων, το Rostourism καλεί τους Ρώσους πολίτες που επισκέπτονται χώρες του εξωτερικού για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους, εάν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν να ταξιδεύουν χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή της η επικεφαλής της υπηρεσίας, Zarina Doguzova, “η διαμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή στη Ρωσία”.

Το Rostourism εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι εκτός από τις χώρες που οι ίδιες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, ορισμένοι τουριστικοί προορισμοί που δεν επέβαλαν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων κάποιων χωρών της Λατινικής Αμερικής, είναι απρόσιτοι για τους τουρίστες λόγω περιορισμών στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, αφού η πορεία προς αυτές συνδέεται με αυξημένους κινδύνους. Πρόκειται για χώρες όπως η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και η Βενεζουέλα.

“Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και στις χώρες της Καραϊβικής, η διαδρομή προς την οποία βρίσκεται μέσα από τον κλειστό εναέριο χώρο της Ε.Ε. και του Καναδά. Οι τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση για εκδρομές σε χώρες που δεν είναι προσβάσιμες για ταξίδι συνιστάται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιλέξουν έναν εναλλακτικό προορισμό”, επισημαίνει η Zarina Doguzova.

Το Rostourism συνιστά την επιλογή χωρών για ταξίδια αναψυχής που είναι ανοιχτές για τουριστικούς σκοπούς και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία.

“Σήμερα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά από άλλα κράτη είναι διαθέσιμα για ταξίδια αναψυχής”, δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας τουρισμού της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, η Ρωσική Υπηρεσία Τουρισμού ζητά να παρακολουθούνται προσεκτικά οι πληροφορίες του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών για την αλλαγή της κατάστασης των τουριστικών προορισμών.

Η Zarina Doguzova υπενθύμισε επίσης ότι εκτός από τις διαθέσιμες χώρες στο εξωτερικό, κρατήσεις διακοπών μπορούν να γίνουν για τη Ρωσία. “Μαζί με τις περιφέρειες εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των εγχώριων προορισμών”, είπε.

ΠΗΓΗ

Ρωσία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *