©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσικός Τουρισμός: Ο Πούτιν καταργεί την Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με την υπογραφή του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, καταργείται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rostourism).

Το σχετικό διάταγμα υπογράφηκε από τον πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν και το έγγραφο έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας νομικών πράξεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με πληροφορίες του www.vesti.ru.

Οι λειτουργίες του εκτελεστικού οργάνου που θα καταργηθεί θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο θα ελέγχει τις δραστηριότητες των τουριστικών πρακτόρων και θα είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή της κρατικής πολιτικής. Επίσης, θα είναι επιφορτισμένο με την αδειοδότηση και διαπίστευση νομικών προσώπων και μεμονωμένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Τσερνιτσένκο, θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός θα συνεχίσει να εποπτεύει τον τομέα στο υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη Ρωσία έγινε λόγος για την ανάγκη δημιουργίας υπουργείου Τουρισμού. Η πρωτοβουλία προτάθηκε από τον Όλεγκ Κοζεμιάκο, τον κυβερνήτη της περιοχής Πριμόρσκι, ο οποίος θεωρεί ότι η  οικονομική και χρηματοπιστωτική διχόνοια εμποδίζει τις τουριστική ανάπτυξη των περιφερειών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *