money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρώσος ένας στους τέσσερις τουρίστες στη Δομινικανή Δημοκρατία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο TOP-3 όσον αφορά τη ζήτηση από τη Ρωσία, εισήλθε η Δομινικανή Δημοκρατία για το νέο έτος, με τη Ρωσία, για πρώτη φορά, να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των αγορών εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα της Καραϊβικής, στα τέλη του 2021. 

Από την έναρξη της αεροπορικής επικοινωνίας μεταξύ της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Ρωσίας, η ροή τουριστών στη χώρα αυξάνεται σταθερά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του atorus.ru. Τον Σεπτέμβριο του 2021, 22.092 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη Δομινικανή Δημοκρατία, με τον αριθμό αυτόν να διπλασιάζεται σε 47.451 τον Νοέμβριο. Τα επίσημα στοιχεία για τον Δεκέμβριο δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, αλλά κρίνοντας από το πρόγραμμα πτήσεων, μπορεί να υποτεθεί ότι δεν θα είναι μικρότερος από αυτόν του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 11μήνου του 2021, με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Δομινικανή Δημοκρατία δέχθηκε 128.647 Ρώσους τουρίστες, αντιπροσωπεύοντας το 24,8% όλων των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μπροστά από τη Ρωσία στην αξιολόγηση των αγορών εισερχόμενου τουρισμού στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι οι ΗΠΑ (1,8 εκατομμύρια αφίξεις), με τον Καναδά (100.000 αφίξεις) να ακολουθεί τη Ρωσία, για πρώτη φορά.

Οι συνθήκες εισόδου, το εύρος μεταφοράς, η ποικίλη ξενοδοχειακή υποδομή, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών, επέτρεψαν στη Δομινικανή Δημοκρατία να καταλάβει τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις μετά την Αίγυπτο, μεταξύ πολλών των tour operators, την περίοδο των εορτών της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το Coral Travel, που προώθησε τουρίστες από τη Μόσχα στην Πούντα Κάνα με Royal Flight, δύο φορές την εβδομάδα, όλες οι θέσεις πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς.

Από την πλευρά του ο τουριστικός πράκτορας PEGAS Touristik απέστειλε 16 αεροσκάφη και πάνω από 7.000 Ρώσους τουρίστες στη Δομινικανή Δημοκρατία κατά την περίοδο από 22/12/21 έως 05/01/2022. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει την ευρύτερη γεωγραφία αφίξεων στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η Nordwind πετά στην Πούντα Κάνα από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Αικατερινούπολη, Κρασνογιάρσκ, Νοβοσιμπίρσκ και Ούφα. Από τη Μόσχα, οι πελάτες της εταιρίας πετούν επίσης προς το Πουέρτο Πλάτα και τη χερσόνησο Σαμάνα. Η πληρότητα όλων των πτήσεων κατά την περίοδο των διακοπών ήταν στο 100%, σύμφωνα με τον tour operator.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την περίοδο των διακοπών της Πρωτοχρονιάς ήταν η Δομινικανή Δημοκρατία για τους τουρίστες της ANEX Tour. Στις πωλήσεις της εταιρίας, αυτός ο προορισμός της Καραϊβικής αντιπροσώπευε το 23% όλων των πακέτων διακοπών της Πρωτοχρονιάς που πωλήθηκαν, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά την Αίγυπτο. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει τη μέγιστη ένταση πτήσεων προς την κατεύθυνση -η AZUR air πετά καθημερινά από τη Μόσχα στη La Romana. Το περιφερειακό πρόγραμμα είναι εκτεταμένο, με 6 πόλεις αναχώρησης από τη Ρωσία: Αγία Πετρούπολη, Ούφα, Ροστόφ Ον Ντον, Καζάν, Νοβοσιμπίρσκ και Αικατερινούπολη.

Οι αεροπορικές πτήσεις της AZUR έφταναν στη Δομινικανή Δημοκρατία πλήρεις. “Ακόμη και την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πληρότητα των πτήσεων ήταν κοντά στο 100%, ενώ οι πωλήσεις για την περίοδο των εορτών έκλεισαν πολύ νωρίτερα, λέει ο Philip Obruchev-Mironov, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος του τουριστικού πράκτορα Intourist.

Ικανοποιημένο με τις πωλήσεις από τη Ρωσία είναι και το Club Med. Στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο τουριστικός πράκτορας έχει δύο θέρετρα: ένα στην ακτή της Καραϊβικής -Club Med Punta Cana και το άλλο, ένα νέο οικολογικό θέρετρο της κατηγορίας Exclusive Collection, το Miches Playa Esmeralda, στις ακτές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τη Valeria Zarudneva, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Club Med στη Ρωσία, σε σύγκριση με το 2019, οι πωλήσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της Πρωτοχρονιάς, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται σε διάφορους λόγους. Από τη μία, η μοναδική προσφορά του θερέτρου Miches Playa Esmeralda, που άνοιξε σχετικά πρόσφατα και έχει, ήδη, πάρει ένα συγκεκριμένο μερίδιο στην κατηγορία του πολυτελούς τουρισμού. Το θέρετρο προσφέρει όχι μόνο πολυτελείς all-inclusive διακοπές, συμπεριλαμβανομένων μίνι κλαμπ για παιδιά και αθλητικό πακέτο, αλλά και την ευκαιρία να δει κάποιος την ανέγγιχτη Δομινικανή Δημοκρατία με τις άγριες παραλίες και τις πυκνές ζούγκλες.

Από την άλλη, η έναρξη των απευθείας πτήσεων της Aeroflot από τον Οκτώβριο του 2021. Το κοινό του Club Med είναι κυρίως οικογένειες με παιδιά και ως εκ τούτου η εμφάνιση απευθείας πτήσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο, είπε η κ. Zarudneva.

Οι Ρώσοι κάνουν κρατήσεις για το καλοκαίρι

Ακόμη και μετά τις ημερομηνίες της Πρωτοχρονιάς, η ζήτηση για τη Δομινικανή Δημοκρατία συνεχίζει να είναι υψηλή και οι τιμές είναι σχετικά καλές. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο στη Δομινικανή Δημοκρατία η ANEX Tour προσφέρει πακέτο διακοπών για  10 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, για δύο, με ξενάγηση, στην τιμή των 187.000 ρούβλιων.

“Το ενδιαφέρον για τον προορισμό παραμένει, το πρόγραμμα πτήσεων μας επεκτάθηκε για το καλοκαίρι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κούβας και του Μεξικού. Υπάρχουν ήδη κρατήσεις για τα τέλη Απριλίου”, ανέφερε η ANEX Tour.

Το Coral Travel σημειώνει, επίσης, ότι οι τρέχουσες κρατήσεις είναι ενεργές. “Δεν αξίζει να μιλήσουμε για μεγάλο βάθος πωλήσεων, αν και έχουμε ήδη κρατήσεις για το καλοκαίρι”, είπε η εταιρία.

Όπως επιβεβαιώνει η PEGAS Touristik, οι κύριες πωλήσεις γίνονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά, ήδη, υπάρχουν αιτήσεις για το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *