russia ksd
money tourism copyright photo

Rostourism: Πλήρης επαναφορά των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι τουριστικές ροές από την Ρωσία προς την Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά φέτος σε σχέση με το 2015 και αναμένεται να ξεπεράσουν τους 900.000 επισκέπτες, δήλωσαν ο πρόεδρος του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού (Rostourism) Όλεγκ Σαφόνοφ και η διευθύντρια της Γραμματείας τουρισμού και περιφερειακής πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού Όλγκα Γιαρίλοβα.
«Υπάρχει σημαντική αύξηση (ροής Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στο τέλος της υψηλής σεζόν είχε καταγραφεί αύξηση που κυμάνθηκε από 35 έως 40% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.«, δήλωσε η κ. Γιαρίλοβα.
«Έως τα τέλη του έτους ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τις 900.000. Πρόκειται για εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, αλλά ήδη υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις» επισήμανε ο κ. Σαφόνοφ.
Αποτέλεσμα εικόνας για κουντουρα ρωσια
Η Κ. Γιαρίλοβα, απαντώντας στο ερώτημα αν η ελληνική πλευρά προτείνει νέα τουριστικά προϊόντα σημείωσε πως «η ελληνική πλευρά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες». Φέτος – ανέφερε – είχε καταθέσει προτάσεις που περιελάμβαναν ιδιαίτερα πολλούς προορισμούς προσκυνηματικού χαρακτήρα (θρησκευτικός τουρισμός). Σήμερα – υπογράμμισε η ίδια – «αυτό που ενδιαφέρει του Ρώσους δεν είναι μόνο οι παραλίες, αλλά και οι επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία, η ιστορία, ο πολιτισμός και η καθημερινή ζωή».
Από την πλευρά του, ο κ. Σαφόνοφ παρατήρησε ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα και στο Άγιο Όρος, όπως η διοργάνωση του αφιερωματικού Έτους, ενεργοποίησαν την συνεργασία.
«Ενεργοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό, όλες οι εκδηλώσεις που αφορούν την συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες τελικά συνέβαλαν στο να υπάρξει μια σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών. Το ποσοστό αυτό είναι θετικό. Έχει μεγάλη σημασία η δυναμική που αναπτύσεται, ότι αυξάνονται οι τουριστικές ροές αμφίδρομα και από την Ρωσική Ομοσπονδία προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλεγκ Σαφόνοφ.
Η κ. Γιαρίλοβα επεσήμανε ότι η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε αρκετές φορές τη Ρωσία παρουσιάζοντες τις δυνατότητες της χώρας της. «Όλα αυτά επηρέασαν αναμφίβολα τις επιλογές των Ρώσων, όσον αφορά το που θα πάνε γενικά για διακοπές» είπε.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσια ελλαδα τουρισμος
Η διευθύντρια της Γραμματείας τουρισμού και περιφερειακής πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε η διεξαγωγή Έτους Τουρισμού Ρωσίας —Ελλάδας το 2017-2018. Επισήμανε μάλιστα ότι συζητήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και το ζήτημα της παράτασης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα πέραν του Νοεμβρίου.
«Η παράταση της σεζόν είναι εφικτή, με την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, του προσκυνηματικού τουρισμού, του αθλητικού τουρισμού και του τουρισμού που σχετίζεται με την αποκατάσταση αθλητών. Συζητάμε όλα αυτά τα προγράμματα και συμφωνήσαμε, ότι έως το τέλος του έτους να γίνουν διαβουλεύσεις εμπειρογνωμόνων, που θα προετοιμάσουν το αφιερωματικό έτος τουρισμού, και όλες αυτές οι προτάσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της περαιτέρω κοινής μας συνεργασίας» δήλωσε η κ. Γιαρίλοβα.
Ο κ. Σαφόνοφ είπε ότι η απόφαση για την διεξαγωγή του αφιερωματικού έτους τουρισμού έχει συμπεριληφθεί στο πρωτόκολλο συνεργασίας που συμφωνήθηκε στην κοινή διυπουργική επιτροπή.
«Επιτεύχθηκαν συμφωνίες που αφορούν συναντήσεις Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού, και θα προσκληθούν και εκπρόσωποι των διευθύνσεων της πολιτικής αεροπορίας. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε την προετοιμασία για την νέα τουριστική περίοδο» είπε ο κ. Σαφόνοφ.
Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα με τις βίζες, είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό. «Εκδόθηκαν 460 χιλιάδες βίζες και μάλιστα το 90% είναι βίζες πολλαπλής και πολυετούς χρήσεως, διάρκειας από 3 έως 5 έτη. Οι προθεσμίες έκδοσης βίζας μειώθηκαν ύστερα από την μεταξύ μας συνεργασία και τα προβλήματα που είχαν ανακύψει αρκετές φορές τον Μάιο, με αποτέλεσμα αρκετά δικά μας τουριστικά γκρουπ να μην μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί ριζικά χάρη στις πρωτοβουλίες της αρμόδιας υπουργού και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα με την έκδοση βίζας», είπε ο κ. Σαφόνοφ.
Η κ. Γιαρίλοβα είπε, ότι με βάση την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την διοργάνωση αφιερωματικών ετών στο τομέα του τουρισμού, στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν μεγάλες κεντρικές εκδηλώσεις, που θα έχουν ως στόχο την προώθηση των δυνατοτήτων που έχουν οι δύο χώρες. «Οι εκδηλώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν road show, συνεντεύξεις τύπου και φυσικά το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι κάτι που το αξίζουν και οι δύο χώρες» κατέληξε η κ. Γιαρίλοβα.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *