Roula Jouny: Ψάχνουμε ευκαιρίες στην Ελλάδα|Νέα ξενοδοχεία προ των πυλών…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, βρίσκεται ο γερμανικός όμιλος FTI, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά group της χώρας.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου και “ισχυρή κυρία”, Roula Jouny, βρέθηκε στην Ελλάδα, τόσο για να επισκεφθεί τα υφιστάμενα ξενοδοχεία, όσο και για να εξετάσει, επιτοπίως, νέα ξενοδοχεία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην κάμερα του money-tourism.gr, αποκαλύπτοντας ότι είναι ήδη προ των πυλών, η ένταξη ενός ακόμη ξενοδοχείου, σε μεγάλο νησιωτικό προορισμό, από την επόμενη χρονιά.

Με πλούσια εργασιακή εμπειρία, σε πολυεθνικές εταιρίες σε πολλές χώρες, παρά το νεαρό της ηλικίας της, βραβεύσεις από διεθνή φόρα, και ούσα πολίτης του κόσμου, η διευθύνουσα σύμβουλος του FTI, που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στον Λίβανο, έχει πάθος με την καινοτομία και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με τις πρωτοβουλίες της, στον όμιλο.

Η κα. Jouny διατύπωσε τις προβλέψεις της για το 2019, ενώ τοποθετήθηκε σε όλα τα μείζονα θέματα του Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος προορισμός, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του FTI, ο οποίος δραστηριοποιείται στις έξι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Η κα. Roula Jouni|money tourism photo

Πιο αναλυτικά, η κα. Jouny, υπογραμμίζει ότι:

  • Οι συνολικές κρατήσεις στην Γερμανία υπολείπονται κατά 5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό σημείο
  • Οι κρατήσεις last minute έχουν αυξηθεί σημαντικά
  • Τα προβλήματα του Thomas Cook, έχουν επιδράσει αρνητικά στην αγορά και ελπίζει ότι θα επιλυθούν, προς όφελος της τουριστικής αγοράς
  • Υπάρχει αρνητικό κλίμα στον Τουρισμό, σαν αποτέλεσμα μια σειράς παραγόντων στην Ευρώπη ( brexit, περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αεροπορικής βιομηχανίας, καλός καιρός που επιτρέπει στους Ευρωπαίους, κ.λπ.)
  • Η Ελλάδα παραμένει ψηλά, παρά την πλήρη λειτουργία της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας
  • Οι πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών στην Γερμανία είχαν σημαντική αρνητική επίδραση και οφείλονται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην υπερπροσφορά θέσεων
  • Ο FTI βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες για συνεργασία, σε ξενοδοχεία, που έχουν μεγάλο ληξιπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό
  • Η Κρήτη θα είναι ο προορισμός στον οποίο θα “μεγαλώσει” σημαντικά ο FTI στα επόμενα χρόνια
  • Είναι πολύ σημαντική η “εθνική ταυτότητα” των ξενοδοχείων και η προσφορά αυθεντικών, τοπικών, εμπειριών

ftiΓια την Ελλάδα η κα. Jouny τονίζει ότι οι προκρατήσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, κινήθηκαν πολύ καλά, σημειώνοντας την πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών στην Ισπανία, αλλά μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαϊου, υπήρξε επιβράδυνση. Ωστόσο, σημειώνει ότι η Ελλάδα ήταν και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός.

Τέλος, αναφερόμενη στην Κύπρο, σημειώνει ότι ο όμιλος αναγκάστηκε να ακυρώσει θέσεις και πτήσεις, λόγω ανεπαρκούς ζήτησης, σαν αποτέλεσμα της κόπωσης του προορισμού και της “υποβάθμισής” του από τους Ρώσους, για τους οποίους ήταν κορυφαίος προορισμός.

Ο όμιλος FTI
FTI
O Dietmar Gunz, μεγαλομέτοχος του FTI

Όμιλος FTI αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο Tour Operator στην Ευρώπη, με brands όπως η FTI Touristik, το 5vorFlug για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, η drive FTI, ο μεγαλύτερος γερμανόφωνος Tour Operator LAL Sprachreisen, καθώς και η Meeting Point International, κάτω από την “ομπρέλα” της οποίας συναντάμε τη Meeting Point Hotels, με τα Labranda Hotels & Resorts.

LabrandaΠαράλληλα διαθέτει ισχυρή παρουσία και στο χώρο της κρουαζιέρας (FTI Cruises), σε κανάλια τηλεοπτικής πώλησης ταξιδίων (Sonnenklar.TV) και στην βρετανική αγορά μέσω της ιστοσελίδας Youtravel.

H Meeting Point Hotels

Το Σεπτέμβρη του 2015 ο Όμιλος FTI ιδρύει την πολυεθνική εταιρεία φιλοξενίας Meeting Point Hotels, που συνδυάζει 5 διαφορετικά brands με περισσότερα από 70 ξενοδοχεία και 13.000 δωμάτια, σε 11 χώρες και 4 ηπείρους.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται τα LABRANDA Hotels & Resorts με τις υποκατηγορίες Select, Comfort, Balance, Family Star and City, Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts και Lemon & Soul hotels.

meeting pointΧτισμένα σε προνομιακές τοποθεσίες τα Meeting Point Hotels καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών, που επιθυμούν να συνδυάσουν ήλιο, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες, ανακαλύπτοντας το μοναδικό χαρακτήρα του κάθε τόπου, μέσω πληθώρας γαστρονομικών προτάσεων και φιλικών υπηρεσιών φιλοξενίας.

Με μια ευρεία γκάμα ξενοδοχειακών μονάδων σε Κανάρια Νησιά, Κούβα, Γκάμπια, Μαρόκο, Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα, καθώς και σε Κροατία, Τουρκία, Ομάν και Αίγυπτο, η Meeting Point Hotels, προσφέρει την ευκαιρία στους πελάτες να επιλέξουν το είδος των διακοπών που πραγματικά τους ταιριάζει.

Δείτε την συνέντευξη, στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged

1 σχόλιο στο “Roula Jouny: Ψάχνουμε ευκαιρίες στην Ελλάδα|Νέα ξενοδοχεία προ των πυλών…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *