814.000 νέους επιβάτες από την easyJet για Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η easyJet ενισχύει την παρουσία και το δίκτυο της στην Ελληνική αγορά με την προσθήκη τριών (3) νέων προορισμών, τα Χανιά, τη Ζάκυνθο και την Κω που συνδέονται απευθείας με το Λονδίνο κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Με τους τρεις αυτούς νέους προορισμούς η easyJet εξυπηρετεί 10 (δέκα) προορισμούς στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 8 (οκτώ) από το δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά: …
Κέρκυρα από Μπρίστολ, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Βερολίνο, Μιλάνο, Ηράκλειο από Μπρίστολ, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Βερολίνο, Μιλάνο, Ρώμη, Γενεύη, Μύκονος από Ρώμη, Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο, Σαντορίνη από Μιλάνο, Λονδίνο, Ρόδος από Λονδίνο, Λίβερπουλ, Μιλάνο, Κω από Λονδίνο, Ζάκυνθος από Λονδίνο και Χανιά από Λονδίνο. Μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αναμένεται να έχουν ταξιδέψει με την easyJet 444.573 επιβάτες, από και προς τη νησιώτικη Ελλάδα. …
Ο κ. Στέφανος Βακιρτζής, Regional Operations Manager της easyJet δήλωσε σχετικά: «Η ισχυρή παρουσία και θέση της easyJet στην Ελλάδα από το 1998 , είναι καταλυτική για την στήριξη και διαρκή ενίσχυση του Ελληνικού τουρισμού στο σύνολο του. Με σημαντικό αριθμό απευθείας συνδέσεων προς 10 Ελληνικές πόλεις και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Ρόδος, Χανιά, κ.α.), δίνει την δυνατότητα σε εκατομμύρια επισκέπτες από 11 Ευρωπαϊκές πόλεις, να επισκεφθούν την Ελλάδα με ασφάλεια, άνεση και πολύ ανταγωνιστικές τιμές».
Η easyJet από το 1998 – 12 συνεχή χρόνια – που ξεκίνησε την πρώτη της πτήση στην Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα, παρουσιάζει διαρκή και σταθερή ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την τελευταία διετία η δραστηριότητες της easyJet παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 120%, με συνολικό αριθμό μεταφερθέντων επιβατών στο αντίστοιχο διάστημα 2.772.007 επιβάτες από και προς την Ελλάδα.
Για το 2010, ο αριθμός των επιβατών που έχουν ήδη ταξιδέψει με την easyJet, ανέρχεται σε 523.384, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας, ο αριθμός επιβατών αναμένεται να είναι 814.262 επιβάτες και αυτό μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος –Σεπτέμβριος).
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η easyJet πραγματοποιεί, σε δωδεκάμηνη βάση, τακτικά δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, εξυπηρετεί 6 προορισμούς στην Αθήνα, από/προς Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Μιλάνο, Ρώμη, Μάντσεστερ και 6 προορισμούς στην Θεσσαλονίκη, από/προς Λονδίνο, Μιλάνο, Βερολίνο, Ντόρτμουντ , Βασιλία .