Ο Ρώσος τουρίστας ψηφίζει Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Με επιτυχία στη Ρόδο το ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

Με εμφανείς τις διαθέσεις τους να στηρίξουν την τουριστική βιομηχανία των νησιών μας και να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες υλοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα, έφτασαν την Πέμπτη στη Ρόδο τα μέλη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας από τη Ρωσία που συμμετείχαν στο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο, η έναρξη του οποίου έγινε με μια λαμπρή τελετή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υποδέχθηκε τη Ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γκεόργκι Μουράντοφ, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Οργανισμού της Ρωσίας για θέματα της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τα τοπικά και τα Ρωσικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πολιτικά και επιχειρηματικά στελέχη των δύο χωρών θα καθίσουν για δύο μέρες στο ίδιο τραπέζι.
Με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, θα αναζητήσουν νέα πεδία συνεννόησης και συνεργασίας.
Αυτό επιδιώκαμε εξ αρχής, όταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο της Μόσχας αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε το Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο.
Είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι δεσμοί ανάμεσα στους δύο λαούς είναι καλά σφυρηλατημένοι.
Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Αυτοδιοίκηση και την αιρετή Περιφέρεια. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και μέσα στις εξελίξεις. Όχι απλοί παρατηρητές.

Τη σημασία του Συνεδρίου επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών μας τάξεων (Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, των Τουριστικών Γραφείων κλπ).

Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της Ρωσίας υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς και την πρόθεση της χώρας τους να στηρίξουν έμπρακτα την Ελληνική οικονομία. «Οι Ρώσοι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα» τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για επενδύσεις από τη Ρωσία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες η χώρα μας δεν επωφελήθηκε στο παρελθόν. «Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει τώρα, σήμερα», ειπώθηκε με έμφαση από Ρώσους παράγοντες.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε αυτό που και οι δύο πλευρές συμφώνησαν είναι πως η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει ένα νέο σημείο εκκίνησης στις Ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, με την προσδοκία να αξιοποιηθούν όλες οι ευκαιρίες που θα δοθούν, επ’ ωφελεία και των δύο χωρών.

Το πλήρες ρεπορτάζ για το συνέδριο, το οποίο παρακαλουθήσαμε, σε λίγο…