Ξεκίνησε η ΟΑ τη σύνδεση Θεσσαλονίκης — Σκιάθου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Το νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη — Σκιάθος εγκαινίασε σήμερα η Olympic Air. Τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επισημότητα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία των Δημάρχων των δύο πόλεων, κ. Γιάννη Μπουτάρη και κ. Νίκου Πλωμαρίτη, βουλευτών του Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και του Εκτελεστικού Προέδρου της Olympic Air, κ. Γιάννη Καρακαδά. Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο, σφράγισε συμβολικά η μεταφορά — και επιστροφή- επισήμων, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του Τύπου με την απογευματινή πτήση της ίδιας ημέρας από τη συμπρωτεύουσα προς το πανέμορφο νησί των Σποράδων. Είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρία προσφέρει στο επιβατικό κοινό απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νησί της Σκιάθου, με τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις. Με το νέο δρομολόγιο ενισχύεται σημαντικά η τουριστική κίνηση προς όλες τις Βόρειες Σποράδες, δεδομένου ότι η Σκόπελος και η Αλόννησος διαθέτουν μόνο ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα. Επιτέλους διευκολύνεται η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει την απαρχή για περαιτέρω αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου αλλά και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη της ίδιας αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην προσέλκυση τουριστών από τη ΝΑ Ευρώπη και αλλού, πράγμα που είναι και το ζητούμενο. Γι’ αυτό ευχαριστούμε την Ολυμπιακή για την φροντίδα που δείχνει στην πόλη μας».

O Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης δήλωσε:
«Είμαι συγκινημένος. Ήταν όνειρό μας να συνδεθεί η Σκιάθος με τη Μακεδονία και αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε τα στελέχη της Olympic Air που προσφέρουν αυτήν την πύλη εισόδου στο νησί μας. Με τις ευχές μας να πάει καλά το δρομολόγιο και να επεκταθεί για όλο το χρόνο.»