ryanair

Ryanair & MAG κατέθεσαν αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ryanair και ο όμιλος Manchester Airport Group (MAG) ενώνουν τις δυνάμεις τους και στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης Jonhson, καταθέτοντας αγωγή για την διαχείριση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, που βάζει “φρένο” στα διεθνή ταξίδια.

Οι δύο εταιρίες απαιτούν περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αποφασίζει ποιες χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους στην “πράσινη λίστα” με τους ασφαλείς προορισμούς για ταξίδια μέσω της πανδημίας και ποιες όχι και τοποθετούνται στην “κίτρινη” και την “κόκκινη λίστα”.

Άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να υποστηρίξουν την ενέργεια των δύο πρωτοπόρων εταιριών.

Η κίνηση των Ryanair και MAG να ενάγουν την κυβέρνηση για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο κατάταξης των χωρών στο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της βρετανικής κυβέρνησης ακολουθεί την πρόσφατη “επίθεση” του γενικού διευθυντή της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας, Michael O’Leary, προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορώντας την για λανθασμένους χειρισμούς απέναντι στα διεθνή ταξίδια.

Μιλώντας στην Telegraph, ο O’Leary είπε: “Επιδιώκουμε να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση να είναι πιο διαφανής όσον αφορά τη διαχείριση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης και να δημοσιεύσει ποια ακριβώς είναι τα κατώτατα όρια στα οποία θα επιτρέπεται η επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα στη διάθεση εμβολίων, σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους. Όμως, οι Ευρωπαίοι έχουν μια πολύ καλύτερη προσέγγιση και μελετημένη διαχείριση απέναντι στα αεροπορικά ταξίδια και την επανεκκίνηση του τουρισμού, από την 1η Ιουλίου, για εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η βρετανική κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται από τους Ευρωπαίους”.

Σύμφωνα με τον O’Leary, η υπόθεση πιθανότατα θα λάβει διαστάσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου MAG, Charlie Cornis, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. ακολουθούν μια πιο θετική προσέγγιση για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών. “Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από μέρη όπως η Γερμανία ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια σε προορισμούς διακοπών χαμηλού κινδύνου”, είπε.

Ο Cornish, του οποίου η εταιρία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Στάντστεντ και Ανατολικά Μίντλαντς, πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις που είναι θεμελιώδεις για την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα  να κάνουν κράτηση για ταξίδια. Το θέμα πρέπει να επιλυθεί επειγόντως -πριν από την αναθεώρηση των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, αργότερα αυτόν τον μήνα-, ώστε, αφενός να καταλάβουμε όλοι πώς λειτουργεί το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, το φετινό καλοκαίρι”.

ksd PRIMAGEL
adv

Η ενέργεια των Ryanair και MAG πραγματοποιήθηκε καθώς οι Jet2 και Jet2holidays επέκριναν τους υπουργούς που δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν τις Βαλεαρίδες νήσους στην “πράσινη λίστα” της κυβέρνησης, σε μια εποχή που οι Γερμανοί παραθεριστές πλημμυρίζουν τα νησιά αυτά.

Μιλώντας στο BBC ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τον τομέα, καθώς επιδιώκουμε να εξισορροπήσουμε την έγκαιρη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία και προστατεύοντας τη διάθεση των εμβολίων. Παρέχουμε 7 δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουμε τη βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας”. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης τις νομικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως η “πράσινη λίστα” της βρετανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει το Γιβραλτάρ, το Ισραήλ και την Ισλανδία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *