Η Ryanair απειλεί να αποχωρήσει και από το Βέλγιο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθώς η Ryanair, η οποία προσβλέπει σε κέρδη 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2022, σχεδιάζει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, παρά τα “σύννεφα” που “κρέμονται” πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία, ο διευθύνων σύμβουλός της, Michael O’Leary, απειλεί να τερματίσει τις δραστηριότητες της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους στη βελγική αγορά.

“Δεν βλέπω καμία ανάπτυξη στη χώρα σας για τους επόμενους 12 μήνες. Το Βέλγιο, αυτή η χώρα που είναι τόσο αγαπητή στην καρδιά μου, έχει ένα παράξενο οικονομικό μοντέλο”, είπε ο κ. O’Leary, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ryanair ενδέχεται να προχωρήσει σε κλείσιμο αρκετών ευρωπαϊκών βάσεών της,  μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Το αεροδρόμιο Zaventem είναι μια από αυτές τις βάσεις, σύμφωνα με τον κ. O’Leary, ο οποίος είπε ότι στο “μικροσκόπιο” είναι και το αεροδρόμιο Charleroi. “Τα αεροπλάνα μας θα τοποθετηθούν όπου υπάρχει ανάπτυξη και όπου μπορούμε να διευκολύνουμε το χαμηλού κόστους μοντέλο μας. Εάν έχουμε καλύτερη συμφωνία με άλλο αεροδρόμιο, θα μετακομίσουμε”, τόνισε.

Το κλείσιμο της βάσης της Ryanair στο Zaventem, και ιδιαίτερα του αεροδρομίου χαμηλού κόστους Charleroi, θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι Βέλγοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς η Ryanair συνδέει το Βέλγιο με την υπόλοιπη Ευρώπη, με εισιτήρια σε χαμηλές τιμές, προσφέροντας οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό στη βελγική αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair καταγγέλλει τη βελγική κυβέρνηση για την εισαγωγή του φόρου επιβίβασης, που εισήχθη πρόσφατα. “Ποιος επινόησε αυτό τον ανόητο φόρο; Η Brussels Airlines, η οποία διέρχεται από τη Φρανκφούρτη για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, δεν τον πληρώνει. Είναι αστείο! Προτιμούμε να φορολογούμε τους φτωχούς που ταξιδεύουν με τη Ryanair. Εκτός από αυτόν τον ανόητο φόρο που τιμωρεί τα βελγικά αεροδρόμια, η διοίκηση του αεροδρομίου Zavenetem είχε τη λαμπρή ιδέα να αυξήσει τις τιμές του όταν το αεροδρόμιο έχασε το 30% της επισκεψιμότητάς του λόγω του Covid”, γκρίνιαξε ο O’Leary.

Τον Ιούλιο, η Ryanair απείλησε και πάλι να εγκαταλείψει τη βελγική αγορά λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων της εταιρίας, που απαιτούσαν καλύτερες αποδοχές και τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η Ryanair απειλεί να αποχωρήσει και από το Βέλγιο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *