ryanair

Ryanair: Νέα μείωση χωρητικότητας κατά 20% τον Οκτώβριο | Βόρεια Κορέα η Ιρλανδία, λέει η εταιρία | Κριτική και στην ΕΕ για την καταστροφική καραντίνα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ryanair, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητά της τον Οκτώβριο κατά 20% (επιπλέον της περικοπής 20% που έχει ήδη ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου),  ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στην ιρλανδική κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές αρχές για την “αποτυχημένη” πολιτική καραντίνας, που έχει καταστροφικές συνέπειες στις κρατήσεις και στα ταξίδια.

Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι η πολιτική της ιρλανδικής κυβέρνησης, παραπέμπει στην Βόρεια Κορέα…

Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η χωρητικότητα της Οκτωβρίου θα μειωθεί από 50% σε περίπου 40% των επιπέδων Οκτωβρίου 2019, αλλά αναμένει να διατηρήσει έναν συντελεστή πληρότητας 70% σε αυτό το μειωμένο πρόγραμμα.

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι αυτές οι μειώσεις χωρητικότητας ήταν απαραίτητες λόγω προβλημάτων στις προκρατήσεις και χαμηλής ζήτησης,  από τις συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλές από τις οποίες εισάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπονομεύουν την προθυμία των καταναλωτών να προγραμματίσουν ταξίδια και να κάνουν κρατήσεις.

Σε ορισμένες χώρες (κυρίως στην Ιρλανδία), όπου η κυβέρνηση διατηρεί υπερβολικούς και προβληματικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Ιουλίου, τα κρύσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε 50 ανά 100.000 πληθυσμού και είναι υπερδιπλάσια από τα αντίστοιχα της Γερμανίας και της Ιταλίας, όπου τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ επιτρέπονται ελεύθερα από την 1η Ιουλίου.

Η Ryanair χαιρετίζει το σχέδιο της Επιτροπής της ΕΕ για την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός της ΕΕ, με την επιφύλαξη μόνο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ECDC σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού και ζητεί την άμεση εφαρμογή αυτής της συντονισμένης προσέγγισης από όλα τα κράτη της ΕΕ, ειδικά την Ιρλανδία, έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να κάνουν απαραίτητες κρατήσεις για επαγγελματικά και οικογενειακά ταξίδια, χωρίς να ανησυχούν για ακυρώσεις πτήσεων ή / και προβληματικούς περιορισμούς καραντίνας.

ksd
adv

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι που μειώσαμε τη χωρητικότητα Οκτωβρίου από 50% του αντίστοιχου μήνα 2019, σε 40%. Ωστόσο, καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών επηρεάζεται από την κακή διαχείριση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορονοϊό, από την Κυβέρνηση, πολλοί πελάτες της Ryanair δεν μπορούν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή επείγοντες οικογενειακούς λόγους χωρίς να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμη για να λάβουμε τελικές αποφάσεις σχετικά με το χειμερινό μας πρόγραμμα (από Νοέμβριο έως Μάρτιο), εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις και η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την ουσιαστική επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, ενδέχεται να απαιτηθούν παρόμοιες περικοπές χωρητικότητας σε όλη την χειμερινή περίοδο.

Ζητούμε από τον Υπουργό Μεταφορών της Ιρλανδίας Eamon Ryan να εξηγήσει γιατί εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον, δεν έχει ακόμη εφαρμόσει καμία από τις 14 συστάσεις της Task Force της κυβέρνησης για την Αεροπορική Βιομηχανία, που υποβλήθηκαν στην Κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου. Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί η NPHET κράτησε την Ιρλανδία κλειδωμένη, όπως η Βόρεια Κορέα από την 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια στιγμή η Ιταλία και η Γερμανία κατάργησαν όλους τους ενδοκοινοτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχουν κρούσματα λιγοτερα από τα μισά της Ιρλανδίας. Τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ δεν είναι το πρόβλημα και αυτές οι προβληματικές ταξιδιωτικές  απαγορεύσεις δεν αποτελούν λύση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *