abta

Σαφές το μήνυμα από την Ημέρα Δράσης προς τη βρετανική κυβέρνηση λέει το “αφεντικό” της ABTA

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σαφές είναι το μήνυμα που εστάλη από την Ημέρα Δράσης, η οποία διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία, στο Ην. Βασίλειο, καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια, όπως διαβεβαιώνει σε σχετική επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA, Mark Tanzer.

Στην επιστολή του ο Tanzer, της ABTA, αναφέρει: “Η χθεσινή Ημέρα Δράσης, η οποία είδε χιλιάδες άτομα από όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία να συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες και αυτοπροσώπως για να μιλήσουν για τα ταξίδια, έστειλε ένα σαφές και πολύ δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση. Μαζί παροτρύνουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να υποστηρίξουν τον τομέα, ανοίγοντας με ασφάλεια τα ταξίδια και παρέχοντας προσαρμοσμένη οικονομική υποστήριξη, ώστε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν από την κρίση.

Ήμουν χθες στη διοργάνωση του Γουέστμινστερ και ενθαρρύνθηκα που είδα τόσους πολλούς βουλευτές, από όλα τα κόμματα, -συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Επιτροπής Επιλογής Μεταφορών, Huw Merriman, μαζί με πολλούς συναδέλφους του από την Επιτροπή και σκιώδεις υπουργούς-, που ήλθαν για να μιλήσουν με τους εκλογείς και τους εκπρόσωπους της βιομηχανίας, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ήταν, επίσης, υπέροχο να βλέπεις πολλούς από εσάς προσωπικά. Γνωρίζω ότι τα άλλα γεγονότα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού λόμπι στο Κάρντιφ, και το λόμπι στο Εδιμβούργο και το Μπέλφαστ, ήταν εξίσου επιτυχημένα. Τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τα γεγονότα από το πρωί μέχρι το βράδυ, και περισσότερο σήμερα, που οδήγησαν σε περισσότερα από 1.300 αναφορές, μέχρι στιγμής. Η διαδικτυακή κάλυψη ήταν τεράστια -13.000 αναφορές στο Twitter, φτάνοντας τα 12 εκατομμύρια άτομα. Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχατε, με οποιονδήποτε τρόπο, χθες.

Η μέρα ακολούθησε την εκδήλωση Travel Matters της ABTA, την Τρίτη, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 600 άτομα, από ολόκληρο τον τομέα, για να συζητήσουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα πολιτικής, που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τώρα και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον. Και πάλι, ήταν μια άλλη ευκαιρία για τη βιομηχανία να αποδείξει στην κυβέρνηση την επισφαλή κατάσταση που βρισκόμαστε και την επείγουσα δράση που απαιτείται. Οι συζητήσεις στο Travel Matters νομίζω ότι, σίγουρα, θα έπλητταν τα συμφέροντα πολλών βουλευτών και των μέσων ενημέρωσης που συμμετείχαν χθες.

ksd PRIMAGEL
adv

Λοιπόν, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Γνωρίζω τώρα από τις εμπειρίες μας σε αυτήν την πανδημία ότι, είναι δύσκολο να μαντέψουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά είναι σαφές από ορισμένα μηνύματα, τις τελευταίες ημέρες, πως αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια θετική σκέψη από την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, καθώς η βιομηχανία ενώθηκε, οι εθνικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στη σκέψη της κυβέρνησης να επιτρέψει σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν πιο ελεύθερα αυτό το καλοκαίρι. Προφανώς, περιμένουμε ακόμη επιβεβαίωση και αν τυχόν τέτοιες αλλαγές έρθουν εγκαίρως στις επιχειρήσεις  θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη θερινή περίοδο.

Αναμένουμε την τελευταία ενημέρωση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, αργότερα σήμερα. Ως συνήθως, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να αλλάξει. Περισσότερες χώρες να ενταχθούν στον ‘πράσινο’ κατάλογο θα ήταν σίγουρα μια θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει, επίσης, να δούμε μια θεμελιώδη αλλαγή στην προσέγγιση -όπως και άλλα έθνη να αξιοποιήσουμε τη διάθεση εμβολίων- προκειμένου να ξεκινήσουμε μια σωστή ανάκαμψη. Η κυβέρνηση πρόκειται, επίσης, να επανεξετάσει τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις και η νέα αναφορά αναμένεται για τη Δευτέρα.

Με το κόστος των επιχειρηματικών συναλλαγών να πρόκειται να αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προωθήσουμε τα επιχειρήματά μας στην κυβέρνηση, τους βουλευτές και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το τι χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την ανάκαμψη της βιομηχανίας μας. Αυτό θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρό μας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την επιτυχία της εκδήλωσης Day of Action, αλλά και του Travel Matters, αυτής της εβδομάδας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *