pnai

Σε Αμοργό και Δονούσα ο Γιώργος Χατζημάρκος

ΦΟΡΕΙΣ

Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, χθες, Δευτέρα, μετά την επίσκεψή του στη Δονούσα των Μικρών Κυκλάδων.

Συνοδευόμενος από τον  Γιάννη Μαργαρίτη, Έπαρχο Νάξου – Αμοργού και Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμοργού, Νικόλαο Φωστιέρη, με τον οποίο είχε συνεργασία για τα ζητήματα του νησιού και ειδικότερα για τα έργα που έχει ανάγκη η Αμοργός.

Επισκέφθηκαν την πλατεία Αιγιάλης για την οποία ο Δήμος Αμοργού σχεδίασε την ανάπλαση της, έργο που θα συγχρηματοδοτήσει, μαζί με τον Δήμο,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

xatzimarkos Ακολούθησε επίσκεψη στον οικισμό Αρκεσίνη, στον οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο της ύδρευσης,  προϋπολογισμού 744.000 ευρώ  και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των τευχών δημοπράτησης του. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 10 χλμ. Και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”

Στο σχολικό συγκρότημα της Αιγιάλης, συμφωνήθηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, μέσα από το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης αθλητικών χώρων, την προσθήκη αποδυτηρίων, έργο που θα μελετήσει ο Δήμος Αμοργού.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νησί,  ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: “Η Αμοργός, είναι από τα νησιά μας που λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης της και των διάσπαρτων οικισμών της,  αντιμετωπίζει την ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων στις υποδομές της. Σε αυτό τον αγώνα του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων της, η Περιφέρεια μας στέκεται φυσικός σύμμαχος και αρωγός, έμπρακτα. Η συνεργασία μας έχει αποδώσει σε έργα ωφέλειας για τον τόπο και συνεχίζεται ως καθήκον και πίστη στην ανάγκη μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της προσπάθειας όλων”.

Στη χειμερινή Δονούσα ο Περιφερειάρχης

«Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ζωής  να μένουν  και να υπηρετούν το υπέροχο Αιγαίο»,  το μήνυμα του Περιφερειάρχη

Τη Δονούσα, το νησί των Μικρών Κυκλάδων  επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον  Γιάννη  Μαργαρίτη,  Έπαρχο Νάξου – Αμοργού  και  Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών  και τους συνεργάτες του.

xatzimarkosΣτο νησί του οποίου οι μόνιμοι κάτοικοι, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν ξεπερνούν τους 150, αλλά που το καλοκαίρι οι επισκέπτες του υπερβαίνουν τις 3.000, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο  Δονούσας,  Μιχάλη Πράσινο και  τον Πρόεδρο  της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας, Δημήτρη Πράσινο, με τους οποίους επισκέφθηκε το  Δημοτικό Σχολείο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, το γήπεδο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με κατοίκους , με τους  οποίους συζήτησε τα θέματα του νησιού και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει χρηματοδοτήσει, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών που αφορούν την  Εκπαίδευση και την Υγεία.

Όσον αφορά την Εκπαίδευση, μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση συνεργασίας  που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η Περιφέρεια έχει αναλάβει την  προσθήκη αίθουσας Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου, προϋπολογισμού 190.000,00 €. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της  Περιφέρειας.

Έχει ολοκληρωθεί   η επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων αυτών, από το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την συντήρηση  των σχολικών  εγκαταστάσεων στα νησιά της, ενώ  με ευρωπαϊκούς  πόρους της Περιφέρειας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» αναβαθμίστηκε ο ψηφιακός τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Δονούσας.

Με ευρωπαϊκούς πόρους  του Επιχειρησιακού Προγράμματος εξάλλου έχει εξοπλιστεί  με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και  το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η  αποκατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω των βλαβών που υπέστη από τις βροχοπτώσεις.

Από τη Δονούσα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:«Βρισκόμαστε  στη Δονούσα όπου τους χειμερινούς μήνες  οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού δίνουν τη δική τους μάχη. Είμαστε εδώ για να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους  ότι δεν είναι μόνοι τους , ότι έχουν  δίπλα τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για κάθε θέμα που αντιμετωπίζουν. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε με τα νησιά μας, μάθαμε να δουλεύουμε μαζί με τους νησιώτες μας. Κι εδώ στη μικρή Δονούσα, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ζωής  να μένουν σε αυτά τα νησιά. Και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, όσο αυτοί συνεχίζουν να μένουν εδώ και να υπηρετούν το υπέροχο Αιγαίο».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *