Σε ανοδική τροχιά ο τουρισμός στο Ην. Βασίλειο

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μία σειρά από δράσεις με σκοπό την αύξηση του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016 σχεδιάζει ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού VisitBritain, ενώ τα πρώτα μηνύματα κάνουν λόγο για περίπου 36.700.000 ξένους επισκέπτες το 2016 στη χώρα, αριθμός αυξημένος από τον αντίστοιχο του 2015 κατά 3,8% και αύξηση των τουριστικών εσόδων κατά 4,2% σε σύγκριση με το 2015 στα 23 δισ. λίρες. Στόχος του Οργανισμού είναι έως το 2020 ο αριθμός των τουριστών να αυξηθεί κατά 20% και τα τουριστικά έσοδα να φθάσουν τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού τονίζει πως καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, θα διαδραματίσουν τόσο οι εκδηλώσεις όσο και οι εορταστικές επέτειοι που λαμβάνουν χώρα στην Αγγλία.

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων είναι η Year of the English Garden και η τριακοσιετία από τη γέννηση του Capability Brown. Η Ουαλία θα γιορτάσει το Year of Adventure, με πολλά αθλήματα, μαγειρικές και λογοτεχνικές δραστηριότητες, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία θα προσφέρει την καλύτερη κουζίνα της με το Year of Gastronomy. H Σκωτία θα αναδείξει την παρακαταθήκη που αφήνει για το μέλλον, με το Year of Innovation, Architecture and Design.

«Το 2016 θα είναι επίσης μια μεγάλη χρονιά για τις τέχνες με πολλές εκδηλώσεις», είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού, αναδεικνύοντας ως πιο σημαντικές από αυτές τις εξής:
– Την 400ή επέτειο του θανάτου του Σαίξπηρ, με εκδηλώσεις, εκθέσεις, παραστάσεις στη γενέτειρά του Stratford upon Avon.
– Τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ στο Μουσείο και ιστορικό κέντρο Roald Dahl.
– Την επέτειο των γεννήσεων της Σαρλότ Μπροντέ (200 χρόνια) και της Μπεατρίξ Πότερ (150 χρόνια).
– Την 20ή επέτειο των pop group των Spice Girls.
– Μουσικές επέτειοι για τον Τομ Τζόουνς, τους Beatles, τους Rolling Stones, The Kinks, Lulu, Bananarama, Engelbert Humperdinck και Little Mix, κ.ά..

Το 2016 θα ανοίξουν επίσης τα Εθνικά Μουσεία της Σκωτίας (10 νέοι εκθεσιακοί χώροι που αφιερώνονται στην επιστήμη, την τέχνη και τον σχεδιασμό), το νέο Tate Modern, τον Ιούνιο και το ξεκίνημα του παιχνιδιού «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» στο θέατρο West End τον Ιούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *