Σε άνοδο ο ιταλικός τουρισμός…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο ιταλικός τουρισμός, ο οποίος το 2015 κατέγραψε αύξηση των εσόδων, ενώ παράλληλα αυξημένη εμφανίστηκε και η πληρότητα στα ξενοδοχεία, εντούτοις συρρικνώνεται, τόσο ο αριθμός των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων στον χώρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία αύξηση κατέγραψε ο δείκτης της πληρότητας στα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα άνοδος καταγράφηκε και στην κίνηση στο αεροδρόμιο, καθώς και στα έσοδα των ιταλικών μουσείων πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την Ιταλική Ένωσης Τουρισμού Federalberghi, ο αριθμός των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των εργαζόμενων  μειώνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Barometro del Turismo», το τέταρτο τρίμηνο του 2015 παρατηρείται αύξηση της πληρότητας (+3,6%), με τους ξένους επισκέπτες να αυξάνονται κατά 4,1% και τους Ιταλούς κατά 3,2% .
Η έκθεση έδειξε επίσης αύξηση των εσόδων σε ξένο νόμισμα το 2015 (+8,2%). Τον Οκτώβριο, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες των ξένων τουριστών στην Ιταλία έφτασαν τα 2.981.000 ευρώ (+1% σε σύγκριση με το 2014). Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες των Ιταλών που ζουν στο εξωτερικό έφθασαν τα 1.713.000 ευρώ, δηλαδή -1,3% σε σύγκριση με το 2014.
Άλλοι σημαντικοί αριθμοί της έκθεσης σχετικά με τον τουρισμό στην Ιταλία, καταγράφονται σε ότι αφορά τα τοπικά μουσεία. Πέρυσι, 43 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν ιταλικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 6%, σε σχέση με το 2014. Ως αποτέλεσμα προέκυψαν έσοδα ύψους 155 εκατ. ευρώ (+14%) το 2015.
Ωστόσο, ο αριθμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία μειώθηκε κατά 0,7%, ενώ 600 τουριστικές επιχειρήσεις έκλεισαν το περασμένο έτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *