Σε Ελλάδα και Ισπανία στρέφεται ο Thomas Cook, βλέποντας ανάκαμψη των κρατήσεων

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σαρμ-ελ Σέιχ, στο Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη, με τις τελευταίες να οδηγούν σε απότομη πτώση της ζήτησης για την Τουρκία και το θέμα της ασφάλειας που έχει ανακύψει, σε νέους, ασφαλείς προορισμούς στρέφεται ο Thomas Cook. Σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Βουλγαρία, αλλά και σε μακρινούς προορισμούς της Καραϊβικής και στην Κούβα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Peter Fankhauser, το θέμα της ασφάλειας που έχει προκύψει, δείχνει να έχει επηρεάσει τις κρατήσεις, μέχρι στιγμής, με τον tour operator να έχει διατέσει το 29% των προγραμμάτων του, ποσοστό που είναι χαμηλότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με πέρυσι.
Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Thomas Cook ανέφερε σήμερα ότι, τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε £ 1,4 δισ. το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και οι ζημιές προ φόρων αυξήθηκαν ελαφρώς σε £ 116 από £ 115 εκατ..
Ο Peter Fankhauser σημείωσε ότι, ο όμιλος εμμένει στις ετήσιες προβλέψεις του υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η ανάκαμψη που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 12% σε περίπου £ 350 εκατομμύρια φέτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *