Σε επίπεδα ρεκόρ τα early bookings…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικά αυξημένες καταγράφονται αυτή την περίοδο οι πρόωρες κρατήσεις για την Τουρκία στη ρωσική αγορά, οι οποίες, για αφίξεις που αφορούν το διάστημα από τον Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2018, εμφανίζονται 7,5 φορές επάνω από ό,τι πέρυσι.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Μάρκετινγκ του δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων 1001, Maria Leshcheva, το όφελος για τους τουρίστες από τις πρόωρες κρατήσεις ανέρχεται στο 12-15%.

Παρόμοια αποτελέσματα παρουσιάζει και το δίκτυο του «Shop of last minute travel offers», όπου, σύμφωνα με την επικεφαλής του, Elina Zeveleva, αυτή τη στιγμή πωλούνται πακέτα διακοπών 7 φορές περισσότερα από ό,τι στα τέλη Νοεμβρίου 2016.

Αυτό, όπως εξηγούν, οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων, είναι κατανοητό, αφού τα early bookings ξεκίνησαν πολύ νωρίς εφέτος, με πολλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες να πραγματοποιούν κρατήσεις, ήδη, από τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ενώ ορισμένες εταιρίες είχαν αναρτήσει τις τιμές τους από τα τέλη Αυγούστου. Ταυτόχρονα, οι τουρίστες δείχνουν διατεθειμένοι να αγοράσουν διακοπές, όχι απαραίτητα στις χαμηλότερες τιμές.

Όπως λέει η Maria Slugina, διευθύντρια Ανάπτυξης του δικτύου RossTour, η μέση τιμή τον Νοέμβριο διαμορφώνεται σε 95 χιλιάδες ρούβλια (1.623 δολάρια), για δύο άτομα.

Οι τουριστικοί πράκτορες επιβεβαιώνουν την υψηλή ζήτηση που εμφανίζουν οι κρατήσεις για την Τουρκία και επισημαίνουν το καλό βάθος των πωλήσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα την TUI Russia, η οποία έχει κρατήσεις για τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας, Tatyana Kruglova, ένας από τους κύριους λόγους για την καλή ζήτηση είναι η προθυμία που επιδεικνύει στο να εντάξει στα προγράμματά της τα καλύτερα ξενοδοχεία, τα οποία το καλοκαίρι του 2017 σταμάτησαν γρήγορα τις πωλήσεις.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αφού οι πωλήσεις πακέτων διακοπών θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *