Σε καθεστώς πτώχευσης η αεροπορική LEVEL Europe

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η αυστριακή αεροπορική εταιρία πτήσεων κοντινών αποστάσεων LEVEL Europe ανακοίνωσε ότι θα κάνει αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης.

H αεροπορική ανήκει στην IAG, η οποία είναι και ιδιοκτήτρια της British Airlines, αλλά δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τη δράση της από χθες. Η LEVEL Europe έχει τη βάση της στη Βιέννη, είναι θυγατρική της Vueling και ξεκίνησε τη δράση της από το 2018 με την ονομασία ANISEC και διαθέτει 6 Airbus A320, ενώ το επιχειρησιακό τμήμα είναι ανεξάρτητο από αυτό της IAG.

Η απόφαση για την υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας είναι αποτέλεσμα της πολύμηνης καθήλωσης των αεροσκαφών της έπειτα από το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας. Θα διοριστεί διαχειριστής για τον ζήτημα των χρεοκοπιών και οι πελάτες παρακαλούνται να μην επικοινωνούν τηλεφωνικώς για τις επόμενες 2 ημέρες, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο της Level δέχεται όγκο τηλεφωνημάτων.

Η IAG δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων της Level δεν επηρεάζονται από την κατάσταση αυτή.

Επίσης, η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί πτήσεις διάσωσης από τη Βιέννη με τις τιμές των εισιτηρίων να ξεκινούν από τα 19.99 ευρώ. Στα δρομολόγια περιλαμβάνονται και πτήσεις προς Κρήτη (Ηράκλειο), Ρόδο και Κω.

Σε επίσημη ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα της η αυστριακή αεροπορική εταιρία αναφέρει:

“Η LEVEL Europe υπάγεται σε καθεστώς χρεοκοπίας από τις 18 Ιουνίου 2020. Όλες οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2020 και οι επιχειρήσεις στην Αυστρία παύουν άμεσα.

Πελάτες

Δυστυχώς, η LEVEL Europe αδυνατεί να προγραμματίσει εναλλακτικές πτήσεις για τους πελάτες. Προς το παρόν παρακαλούμε τους επιβάτες να μην επικοινωνούν με τα τηλεφωνικά κέντρα εκτός και εάν η πτήση τους θα πραγματοποιούταν εντός των επόμενων 48 ωρών, καθώς παρατηρείται μεγάλος αριθμός κλήσεων προς το τηλεφωνικό κέντρο.

Θα οριστεί διαχειριστής, ο οποίος θα απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήματα.

Εργαζόμενοι

Εάν είστε εργαζόμενος και επιθυμείτε να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες από τη Διοίκηση, θα οριστεί διαχειριστής και τα στοιχεία επικοινωνίας του θα δημοσιευθούν πριν τις 24 Ιουνίου.

Πιστωτές και προμηθευτές

Εάν είστε πιστωτής ή προμηθευτής και επιθυμείτε να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες από τη Διοίκηση, θα οριστεί διαχειριστής και τα στοιχεία επικοινωνίας του θα δημοσιευθούν πριν τις 24 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ 1

ΠΗΓΗ 2

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *