Σε νέα ύψη οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στις ΗΠΑ | “Άγγιξαν” τα $9 περίπου δισεκατομμύρια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ

“Εκτινάχθηκαν” οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ταξιδιωτικών πρακτορείων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο ποσό ρεκόρ των 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων τον Φεβρουάριο για τα ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ ήταν αυξημένες κατά 6%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι εντυπωσιακές πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων του φετινού Φεβρουαρίου αντιπροσωπεύουν επίσης τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα που οι πωλήσεις των πρακτορείων σημειώνουν τέτοια υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την Airlines Reporting Corp. (ARC).

“Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα εγχώρια ταξίδια στις αρχές του έτους, με τα ετήσια ταξίδια σε αμερικανικούς προορισμούς να ξεπερνούν τα διεθνή ταξίδια”, δήλωσε ο Steve Solomon, εμπορικός διευθυντής της ARC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αεροπορικές εταιρίες βλέπουν ισχυρή ζήτηση, τόσο από εταιρικούς ταξιδιώτες, όσο και από ταξιδιώτες αναψυχής, γεγονός που σηματοδοτεί τη συνεχή ευρωστία και την αναμενόμενη ανάπτυξη των αεροπορικών ταξιδιών για το 2024.

Οι πωλήσεις παρεπόμενων υπηρεσιών τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 34% σε ετήσια βάση, στα 29 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι συναλλαγές για παρεπόμενες υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 47% σε 476.633 την ίδια περίοδο.

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων εισιτηρίων βασίζονται σε μηνιαία στοιχεία πωλήσεων που ολοκληρώθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με την ARC.

Οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από 10.367 σημεία λιανικής πώλησης, τουριστικά πρακτορεία και διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις εισιτηρίων που αγοράζονται απευθείας από τις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία της τελευταίας έκθεσης της ARC, συνολικά τα ταξίδια επιβατών ανήλθαν σε 24,3 εκατομμύρια (9% αύξηση σε σχέση με πέρυσι), με τα εγχώρια ταξίδια στις ΗΠΑ να ανέρχονται σε 15 εκατομμύρια (11% σε σχέση με πέρυσι) και τα διεθνή ταξίδια σε 9,3 εκατομμύρια (5% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Ενώ, η μέση τιμή του εισιτηρίου τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα 573 εκατ. δολάρια.

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου ακολουθούν το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου στις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7%, έναντι του  Ιανουαρίου του 2023, με τον πρώτο μήνα του 2024 να αποτελεί τον καλύτερο Ιανουάριο που έχει καταγράψει η ARC.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *