Σε νέα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το 2023 | Διαφοροποιήσεις στα δύο ημισφαίρια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, οι οποίες προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν σε νέα ύψη το 2023, λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως ο πληθωρισμός, η αύξηση του κόστους των καυσίμων και τα προβλήματα χωρητικότητας.

Ωστόσο, οι τιμές είναι πιθανό να διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή το επόμενο έτος, με διαφοροποιήσεις στα δύο ημισφαίρια, σύμφωνα με την American Express Global Business Travel (Amex GBT).

Στην πρόβλεψή της για την εξέλιξη των αεροπορικών ναύλων σε βασικές διαδρομές για επαγγελματικά ταξίδια, η Amex GBT κάνει λόγο για “μέτριες” αυξήσεις 3,7% στις βασικές υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

Αλλά πιο έντονες αυξήσεις 6% για την επιχειρηματική θέση και 5,5% στην οικονομική θέση προβλέπονται για τις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις, καθώς η ανάκαμψη της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιριών υστερεί σε σχέση με την “αναζωπύρωση” της ζήτησης.

Οι εγχώριοι ναύλοι στη Βόρεια Αμερική αναμένεται να σημειώσουν συγκρατημένες αυξήσεις 3,4% στην επιχειρηματική θέση και 2,9% στην οικονομική θέση, καθώς το 2023 θα υπάρξει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Εντονότερες αυξήσεις τιμών αναμένονται στην Ασία, με τις οικονομικές πτήσεις από και προς την Ευρώπη να αυξάνονται κατά 12% και κατά 7,6% στην business θέση.

Οι πτήσεις Ασίας-Βόρειας Αμερικής είναι επίσης πιθανό να σημειώσουν σημαντικές αυξήσεις 5,6% στην επιχειρηματική και 9,8% στην οικονομική θέση, ενώ οι εσωτερικές πτήσεις της Αυστραλίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 19,4% στην επιχειρηματική θέση.

Ορισμένες χώρες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχουν αργήσει να ανοίξουν τα σύνορά τους μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εφαρμόστηκαν για τον Covid-19 και η αύξηση της ζήτησης, σε συνδυασμό με τις σχετικά ισχυρές οικονομικές προοπτικές, θα μπορούσε να ασκήσει ανοδικές πιέσεις στις τιμές, σύμφωνα με την έκθεση “Air Monitor 2023”.

Σε δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της Amex GBT για την παροχή παγκόσμιων επιχειρηματικών συμβουλών, Julie Avenel, είπε: “Το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον καθιστά δύσκολο για τις ταξιδιωτικές ομάδες να προγραμματίζουν εκ των προτέρων. Θέλουμε να εφοδιάσουμε τους πελάτες μας με τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ισχυρών ταξιδιωτικών προγραμμάτων. Ως σύμβουλοι επιδίωξή μας είναι να προχωρήσουμε πέρα από τα ταξίδια με τους πελάτες μας και να τους βοηθήσουμε να προβλέψουν τις αλλαγές στον κλάδο μας, οπότε αυτή η έκθεση εξετάζει επίσης τάσεις όπως η βιωσιμότητα και το μέλλον της εργασίας και θέτει το ερώτημα πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι ταξιδιωτικές ομάδες”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Σε νέα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το 2023 | Διαφοροποιήσεις στα δύο ημισφαίρια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *