Φωτό: Βιβή Μήλιου, https://vivimiliou.gr

Σε πλειστηριασμό εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά ξενοδοχεία της Κηφισιάς βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται για το Grand Chalet που ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική- Οικοδομική- Τουριστική- Ξενοδοχειακή και Εκμετάλλευσης Κέντρων Εστίασης ΑΕ» και η συνολική απαίτηση της τράπεζας Πειραιώς ανέρχεται στα 14.715.596,69 ευρώ.

Η τιμή εκκίνησης είναι 5,28 εκατ. € και η οφειλή αφορά στην έκδοση (Φεβρουάριος 2008) ομολογιακού δανείου, ο δε δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω της πλατφόρμας των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Πλειστηριασμών (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ) και την ηλεκτρονική διεύθυνση www.eauction.gr.

Το ξενοδοχείο Grand Chalet βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» της Κηφισιάς, σε οικόπεδο 6,3 στρεμμάτων και αποτελούσε σημείο αναφοράς της πολυτέλειας παλαιών δεκαετιών για την Αττική, ενώ στα εστιατόριά του σύχναζαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1962, το 2008 άλλαξε χέρια και το 2011 ανέστειλε την λειτουργία του για να καταλήξει σε κουφάρι…

Το κυρίως ξενοδοχείο, σύμφωνα με την έκθεση της συμβολαιογράφου,  αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο (Α) και Δεύτερο (Β) πάνω από το ισόγειο ορόφους και στέγη και η περιγραφή του κατ’ όροφο είναι η εξής:

– Το υπόγειο (το κάτωθι του ξενοδοχείου)  έχει συνολική επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά τριακόσια εξήντα εννέα και 0,63 (369,63) και αποτελείται από βοηθητικούς χώρους και
αποθήκες.
– Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά επτακόσια εξήντα πέντε και 0,98 (765,98) και αποτελείται από χώρο υποδοχής, αίθουσα εστιατορίου, μαγειρείο, τρία (3) δωμάτια (με ένα λουτρό έκαστο) στο αρχικό κτίριο, αίθουσα συνεδριάσεων, τέσσερα (4) δωμάτια (με ένα λουτρό έκαστο) από αλλαγή χρήσεως, δυνάμει της με αριθμό 3495/1989 άδειας οικοδομής του Πολεοδομικού Γραφείου Αγίας Παρασκευής, είσοδο ξυλοσκέπαστη και ένα ημιυπαίθριο χώρο εμβαδού μέτρων τετραγωνικών διακοσίων επτά (207,00).
– Ο πρώτος (Α) όροφος έχει συνολική επιφάνεια εξακόσια τριάντα έξι και 0,33 (636,33) μέτρα τετραγωνικά και αποτελείται από δωμάτια με τους βοηθητικούς τους χώρους.
– Ο δεύτερος (Β) όροφος έχει νομιμοποιηθεί δυνάμει της με αριθμό 404/28-12-2007 άδεια νομιμοποίησης της Νομαρχίας Αθηνών – Δήμος Κηφισιάς, έχει συνολική επιφάνεια εξακόσια πενήντα έξι και 0,51 (656,51) μέτρα τετραγωνικά και αποτελείται από δωμάτια με τους βοηθητικούς τους χώρους.

Η κατασκευή του κτιρίου είναι με φέροντα οργανισμό και πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα, κεραμοσκεπή, ξυλοεπενδύσεις, ξύλινα τοιχώματα, τοιχοποιίες από επιχρισμένη οπτοπλινθοδομή, δάπεδα μαρμάρινα και επενδύσεις πλακιδίων και πέτρας.

Στον πίσω ακάλυπτο χώρο του  οικοπέδου υπάρχει πισίνα εμβαδού μέτρων τετραγωνικών τετρακοσίων (400,00) και διαμορφώσεις (γκαζόν, δενδροφυτεύσεις, διάδρομοι ηλεκτροφωτισμός,
γεώτρηση).

Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και της πισίνας και κάτωθι αυτών υπάρχουν υπόγεια σε δύο επίπεδα τα οποία περιλαμβάνουν υπόγεια γκαράζ αυτοκινήτων, επιφανείας κάθε επιπέδου δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα τριών και 0,74 (2.333,74) μέτρων τετραγωνικών και συνολικά τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων εξήντα επτά και 0,48 (4.667,48) μέτρων τετραγωνικών και επικοινωνούν με ράμπες.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *