hna

Σε πτώχευση ο κινεζικός αεροπορικός και τουριστικός κολοσσός HNA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο κινεζικός αεροπορικός και τουριστικός κολοσσός με παρουσία σε πολλούς ακόμη οικονομικούς κλάδους παγκοσμίως, μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, “Στις 29  Ιανουαρίου 2021 ο όμιλος HNA έλαβε απόφαση από το επίσημη ειδοποίηση από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της Χαϊνάν. Το κύριο περιεχόμενο της ειδοποίησης είναι: ένας πιστωτής έχει υποβάλει αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αναδιοργάνωσης κατά της εταιρείας μας, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούμε να εξοφλήσουμε τα οφειλόμενα χρέη στον πιστωτή. Ο Όμιλος HNA θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες του δικαστηρίου για δικαστικό έλεγχο σύμφωνα με το νόμο, θα προωθήσει ενεργά την ρύθμιση των χρεών, θα υποστηρίξει το δικαστήριο για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των πιστωτών σύμφωνα με το νόμο και θα διασφαλίσει την κανονική λειτουργία της επιχείρησής μας”.

Η Hainan Airlines Holding Co Ltd, η ναυαρχίδα του Ομίλου HNA, συνεχίζει να λειτουργεί και θα μπορούσε να δελεάσει νέους αγοραστές εν μέσω της διαδικασίας πτώχευσης, ανέφεραν αναλυτές. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι το μεγάλο δίκτυο δρομολογίων, η υψηλή αξία της επωνυμίας και μια επιτυχημένη ομάδα διαχείρισης, της Νο. 4 αεροπορικής εταιρείας της Κίνας.

Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος HNA υπερδανείστηκε για μια σειρά υψηλού προφίλ επενδύσεων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων μεριδίων στην Deutsche Bank και στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton Worldwide.

Από την ίδρυσή του το 1993, ο Όμιλος HNA εξελίχθηκε από μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο νησί Hainan της νότιας Κίνας σε έναν όμιλο αερομεταφορών με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει σε 14 αεροπορικές εταιρείες, διαχειρίζεται 16 αεροδρόμια και διατηρεί στόλο 900 αεροσκαφών. Οι αεροπορικές εταιρείες της HNA λειτουργούν περίπου 2000 δρομολόγια, φτάνοντας σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο και μεταφέροντας πάνω από 120 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

ksd
adv

Ακόμη, έχει δραστηριότητες παγκοσμίως στους τομείς , φιλοξενίας, τουρισμού, ακινήτων, λιανικής, χρηματοδότησης, εφοδιαστικής αλυσίδας, ναυπηγική και τεχνολογίας.

Τα συνολικά περιουσιακά του στοιχεία υπερβαίνουν ένα τρισεκατομμύριο RMB, είχε 616 δισ. γουάν ετήσια έσοδα, 410.000 εργαζόμενους και λειτουργεί σε 18 χώρες.

Από τον Δεκέμβριο του 2016, ο Όμιλος HNA διαθέτει στόλο περισσότερων από 1250 αεροσκαφών, λειτουργεί 1.000 εσωτερικά δρομολόγια και διεθνείς διαδρομές, πετά σε περισσότερες από 260 πόλεις και εξυπηρετεί περίπου 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Λειτουργεί και διαχειρίζεται τις εταιρίες Hainan Airlines, Tianjin Airlines, Capital Airlines, Deer Jet, Lucky Air, West
Air, Fuzhou Airlines, Urumqi Air, Beibu Gulf Airlines, Yangtze River Airlines, Guilin Airlines, Chang’an Airlines, Africa World Airlines και Aigle Azur.

Η κορυφαία θυγατρική εταιρεία – Hainan Airlines έχει πιστοποιηθεί ως SKYTRAX Five-Star Airlines για επτά συνεχόμενα χρόνια και ονομάστηκε World’s TOP 10 Airlines από την SKYTRAX το 2017. Σύμφωνα με το “World’s Safest Airlines” από το Κέντρο αξιολόγησης δεδομένων Jet Airliner Crash της Γερμανίας (JACDEC), η Hainan Airlines κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως και πρώτη στην ηπειρωτική Κίνα, δεδομένου του μηδενικού ποσοστού ατυχημάτων.

Η HNA Hospitality Group, που ιδρύθηκε το 1997, είναι ένας παγκόσμιος ξενοδοχειακός όμιλος που χαρακτηρίζεται που λειτουργεί και επενδύει σε σχεδόν 8.000 εσωτερικά και υπερπόντια ξενοδοχεία με περισσότερα από 1.200.000 δωμάτια. Έχει χτίσει ξενοδοχεία πολυτελείας, επιχειρηματικά ξενοδοχεία, θέρετρα, πανδοχεία και ξενοδοχεία ιδιοκτησίας, έχοντας ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο.

Το HNA Airport Group διαθέτει επί του παρόντος 13 αεροδρόμια υπό τη διαχείριση και τη συνεργασία του, που περιλαμβάνει το Διεθνές Αεροδρόμιο Haikou Meilan, το Διεθνές Αεροδρόμιο Sanya Phoenix, Qionghai Αεροδρόμιο Boao, Αεροδρόμιο Yichang Sanxia, ​​Αεροδρόμιο Weifang Nanyuan, Αεροδρόμιο Manzhouli Xijiao, Anqing Αεροδρόμιο Tianzhushan, Tangshan Sannvhe Airport, Songyuan Chaganhu Airport,Yingkou Lanqi Αεροδρόμιο και άλλα.

Ο Όμιλος διαθέτει 4 αεροδρόμια τεσσάρων αστέρων Skytrax, δηλαδή το Διεθνές Αεροδρόμιο Haikou Meilan, Sanya Διεθνές Αεροδρόμιο Phoenix, Αεροδρόμιο Yichang Sanxia και Αεροδρόμιο Manzhouli Xijiao.

Ακόμη, ο όμιλος διαθέτει την CCOOP, έναν όμιλο λιανικής HNA, ο οποίος διαθέτει εμπορικά σήματα όπως τα πολυκαταστήματα Xi’an MINSUNG, Hunan JOINDOOR σούπερ μάρκετ, Baoji Retailing, Shanghai Jiadeli supermarkets. Έχει 17 υπερκαταστήματα, 1610 καταστήματα λιανικής και 150.000 καταστήματα franchise σε 20 επαρχίες  της Κίνας. Η συνολική επιχειρηματική έκτασή του είναι 1,22 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *