Σε μεγάλη πτώση οι κρατήσεις…

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ

Διψήφια πτώση σε ποσοστό 16% κατέγραψαν οι πωλήσεις κρουαζιέρων στη γερμανική αγορά τον Μάρτιο, ωθώντας προς τα κάτω στο σύνολό τους τις κρατήσεις, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Η ετήσια μείωση κατά 16% έως τον Μάρτιο είχε σαν αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος των κρατήσεων κρουαζιέρας από τον Νοέμβριο του 2015 να επιβραδυνθεί αισθητά στο 7,8%, έναντι των διψήφιων ποσοστών αύξησης που εμφάνιζε τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων που διεξάγεται μεταξύ 2.400 γραφείων.

Ωστόσο, τα έσοδα της κρουαζιέρας όσον αφορά τα ταξίδια που έχουν ήδη αναληφθεί παρέμειναν θετικά τον περασμένο μήνα, με άνοδο 6,3%, και αυξημένα κατά 11,2% από τον Ιανουάριο.

Συνολικά οι κρατήσεις διακοπών (συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιέρων) μειώθηκαν κατά 9,9% τον περασμένο μήνα, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο εμφανίζουν οριακή μείωση 1,3%.

Από την άλλη, τα έσοδα από τα ταξίδια αναψυχής που έχουν ήδη αναληφθεί, τον Μάρτιο, εμφάνισαν αύξηση κατά τμήματα, ενώ κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους παρουσιάζονται αυξημένα κατά 1,7%.

Εν τω μεταξύ, η TUI προβλέπει ότι η φετινή θα είναι χρονιά-ρεκόρ για διακοπές στην Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Fritz Joussen. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Bild, ότι η TUI Γερμανίας εμφανίζει σήμερα μια αύξηση 35% στις κρατήσεις για τους Κανάριους Νήσους και προειδοποίησε ότι η χωρητικότητα στις Βαλεαρίδες Νήσους θα είναι «sold out» τον Αύγουστο.

Ο Joussen προέβλεψε, επίσης, ότι η ζήτηση για την Τουρκία θα επανακάμψει, χάρη στο προσφερόμενο value for money και στις πολύ υψηλές προδιαγραφές των ξενοδοχείων της χώρας και τόνισε ότι η TUI δεν θα «εγκαταλείψει» την Τυνησία ή την Αίγυπτο, παρά τη χαμηλή ζήτηση που παρατηρείται στις κρατήσεις για τους δύο αυτούς προορισμούς.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *