Σε ρυθμό προετοιμασίας …Καρναβαλιού η Λεμεσός! | Και δρομικές εκδηλώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Δυναμικά επανέρχεται το χρονικό διάστημα 16/2 (Τσικνοπέμπτη) – 26/2/23 (Κυριακή της Αποκριάς) το Καρναβάλι Λεμεσού που έχει πλέον ενσωματωθεί στην κουλτούρα του Κύπρου, καθώς είναι το δημοφιλέστερο καρναβάλι στην Κύπρο και προσελκύει επισκέπτες από την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες σε ένα δεκαήμερο, γεμάτο εκδηλώσεις, κέφι, χορό και διασκέδαση, όπως μόνο η Λεμεσός προσφέρει δυναμικά εδώ και δεκαετίες στους χιλιάδες συμμετέχοντες.

Το Λεμεσιανό καρναβάλι ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τρέχουμε στην Κύπρο!

Οι φίλοι του δρομικού κινήματος, θα βρουν πολλές αφορμές για να βρεθούν στην Κύπρο τον προσεχή Φεβρουάριο και Μάρτιο:

  • 2.23, Κυριακή – 5ο Mitsero Mine Run (επαρχία Λευκωσίας)

Διαδρομή Cross country που διασχίζει το πανέμορφο δάσος Μιτσερού, την περιοχή Αγίου Επιφανίου και το ορόσημο του αγώνα, το μεταλλείο «Κοκκινοπεζούλας» (γνωστό και ως «κόκκινη λίμνη»). Η διαδρομή συνεχίζεται προς το μετάλλιο Κοκκινόγιας παράλληλα με τον ποταμό Ροδανό και τις αιωνόβιες ελιές. Κατάληξη στο χωριό Μιτσερό.

  • 3.23, Κυριακή – 24ος Logicom Cyprus Marathon

Υπέροχη θέα από την αφετηρία ως τον τερματισμό της Μαραθώνιας διαδρομής προσφέρει ο 24ος Logicom Cyprus Marathon, στην Πάφο! Εκκίνηση στην Πέτρα του Ρωμιού, τον Βράχο γέννησης της Θεάς Αφροδίτης και τερματισμός στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, μετά από μια διαδρομή, δίπλα στο κύμα της Μεσογείου. Καταμεσής της διαδρομής, πέρασμα από τα μικρά, παραδοσιακά, φιλόξενα χωριά της Πάφου, υπό την ενθάρρυνση και τις ιαχές των ντόπιων! Ο αγώνας είναι διαπιστευμένος κατά AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) με ξεκάθαρη σήμανση ανά χιλιόμετρο.

  • 18-19.3.23 Σαββατοκύριακο – OΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και μικρότερων αποστάσεων αγώνες

Πλήρως διαπιστευμένος κατά AIMS, o OΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού είναι μια επίπεδη διαδρομή κατά μήκος της μεσογειακής ακτής στην Λεμεσό. Από το κέντρο της πόλης, η διαδρομή ακολουθεί την ακτογραμμή, φτάνει στα ερείπια της αρχαίας πόλης – Βασιλείου της Αμαθούντας και επιστροφή στην πόλη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *