kalymnos

Σε τροχιά υλοποίησης το Καλύμνικο Πρωινό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την Κάλυμνο όλοι ξέρουμε ότι είναι το Νησί των Σφουγγαράδων και τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε ότι είναι και ο υπ’ αριθμόν 1 Ευρωπαϊκός προορισμός Αναρρίχησης, λόγω της ποιότητας των βράχων της.

Δεν είναι πολλά γνωστά για την Κάλυμνο, είναι η αλήθεια, όμως ίγουρα υπάρχουν πολά και ενδιαφέροντα, όπως λόγου χάρη η γαστρονομία της. Η Κάλυμνος, «το νησί του ύψους και του βάθους» όπως χαρακτηρίζεται, διαθέτει την γαστρονομία των βοσκών της με τις αρχέγονες γεύσεις της τυροκομίας της, αλλά κυρίως διαθέτει τις μοναδικές γεύσεις της θάλασσάς της. Ένα νησί που παρά την κρίση, εξακολουθεί να  διαθέτει τον μεγαλύτερο παράκτιο αλιευτικό στόλο της χώρας, που κυριολεκτικά οργώνει το Αιγαίο και όχι μόνο !

Η Κάλυμνος είναι «Δωρική» στην έκφρασή της και κατ’ επέκταση στη γαστρονομία της, τα προϊόντα όμως που παρήγαγε, πάντα τα αξιοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο. Το γλυκό της κρασί Ανάμα από την ποικιλία Φωκιανό, από το 1280 οι Σταυροφόροι το φύλαγαν για τον Πάπα…

Στις 29 Οκτωβρίου 2017,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι φορείς του νησιού πιστοποιούν το Καλύμνικο Πρωινό, κατά το Πρότυπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *