Σε υψηλά επίπεδα οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στις ΗΠΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ

Μετά το ρεκόρ του Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ανήλθαν σε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τα ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Airlines Reporting Corp. (ARC).

Ενώ το ποσό αυτό σηματοδοτεί μείωση κατά 3%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023, οι συνολικές πωλήσεις και τα ταξίδια επιβατών για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν υψηλότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2023 κατά 3% και 5%, αντίστοιχα.

Τα 25,6 εκατομμύρια συνολικά ταξίδια επιβατών για τον Μάρτιο σηματοδότησαν αύξηση κατά 5%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά μείωση κατά 1%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα εσωτερικά ταξίδια στις ΗΠΑ (15,8 εκατομμύρια) και τα διεθνή ταξίδια (9,8 εκατομμύρια) αυξήθηκαν κατά 5%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ήταν μόλις 1% υψηλότερα και 4% χαμηλότερα από τον Μάρτιο του 2023, αντίστοιχα.

Η μέση τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου για τον Μάρτιο ήταν 571 δολάρια, ελαφρώς μειωμένη, σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 και κατά 2% υψηλότερη, έναντι του Μαρτίου του 2023.

“Παρά τη μικρή μείωση του Μαρτίου στο σύνολο των πωλήσεων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν ένα θετικό πρώτο τρίμηνο του 2024”, επισήμανε ο Steve Solomon, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της ARC. Και πρόσθεσε: “Η εγχώρια ταξιδιωτική ζήτηση στις ΗΠΑ τροφοδότησε μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης. Με την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο να πλησιάζει, το ισχυρό δολάριο συμβάλλει στην αύξηση της ζήτησης σε διεθνείς προορισμούς από ταξιδιώτες με έδρα τις ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με την ARC, οι πωλήσεις συμπληρωματικών υπηρεσιών τον Μάρτιο -που περιλαμβάνουν τέλη για προϊόντα και υπηρεσίες, όπως αναβαθμισμένες θέσεις, παραδοτέες αποσκευές, ασυνόδευτος ανήλικος και κατοικίδιο στην καμπίνα, μεταξύ άλλων- αυξήθηκαν κατά 21%, σε σχέση με πέρυσι σε 32 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι παρεπόμενες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 43% σε 534.211 την ίδια περίοδο.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μηνιαία στοιχεία πωλήσεων που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου 2024, από έως και 10.325 σημεία λιανικής πώλησης, εταιρικά ταξιδιωτικά γραφεία στις ΗΠΑ και διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *