©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα στη Ρόδο η τουριστική κίνηση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ειδικότερα, την προηγούμενη βδομάδα (3/4-9/4) αφίχθηκαν με πτήσεις εξωτερικού 28.586 επιβάτες συνολικά. Γύρω στους 50.000 τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο από την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 11 Μαρτίου!

Παράλληλα, με κρουαζιερόπλοια αφίχθηκαν γύρω στους 22.000 από την αρχή του έτους. Συνεπώς, η Ρόδος δέχθηκε πάνω από 70.000 αλλοδαπούς επισκέπτες έως τώρα!
Σημειώνεται ότι γύρω στο 30% των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει και μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης δηλώνει ότι σχεδόν σε όλες τις (βασικές) τουριστικές αγορές παρουσιάζει αύξηση η ροή των επισκεπτών. Τα καλά αποτελέσματα που σημειώνει η Ρόδος κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν, θα συμβάλουν στην επίτευξη ενός νέου ρεκόρ αφίξεων.
«Η τουριστική χρονιά ξεκίνησε νωρίς με υψηλά αριθμητικά στοιχεία για τα δεδομένα της εποχής αφού φτάσαμε ήδη τους 50.000 επισκέπτες κυρίως από Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία και Σκανδιναβικές χώρες.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι οι προσδοκίες για νέο ρεκόρ αφίξεων είναι βάσιμες, αφού την αντίστοιχη περσινή περίοδο δεν είχαμε φτάσει ούτε τους μισούς επισκέπτες. Επομένως η αύξηση των τουριστικών ροών κατά τη χαμηλή σεζόν που επιθυμούσαμε, είναι αισθητή. Αυτό άλλωστε διαφαίνεται στην κίνηση που βλέπουμε κυρίως στην πόλη. Δυστυχώς όμως, για άλλη μία χρονιά δεν συγκαταλεγόμαστε στις επιλογές των Ελλήνων, αφού το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι δυσανάλογο σε σχέση με το εξωτερικό», είπε ο κ. Βυρίνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρόδος υστερεί πράγματι σε εσωτερικό τουρισμό. Δεν συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων για το Πάσχα, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Παρόλα αυτά τουριστικά πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα έχουν ετοιμάσει δελεαστικά πακέτα για την πασχαλινή περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την βόρειο Ελλάδα θα ταξιδέψουν για την περίοδο του Πάσχα με το γραφείο choice travel 160 εκδρομείς και από την Αθήνα με άλλα ταξιδιωτικά γραφεία 200 άτομα.

Η Ρόδος διαθέτει μία μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων με ποιοτικές υπηρεσίες σε συμφέρουσες τιμές με αποτέλεσμα να εξισορροπείται το συνολικό κόστος του πακέτου, στο οποίο δείχνει προτίμηση μία μερίδα Ελλήνων που αγαπούν να επισκέπτονται το νησί αυτή την περίοδο του χρόνου.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Tagged

1 σχόλιο στο “Σε υψηλά επίπεδα στη Ρόδο η τουριστική κίνηση

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *