Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση για την Κύπρο από τη Ρωσία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η ζήτηση για την Κύπρο από τη ρωσική αγορά τη φετινή, τουριστική περίοδο, ενώ ταυτόχρονα η περίοδος των κρατήσεων έχει διευρυνθεί  μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πιο αναλυτικά, μέχρι στιγμής, το 50% των πωλήσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει καλυφθεί και το 15-20% μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ταξιδιωτικού πρακτορείου Coral Travel, Marina Makarkova.

Όπως φαίνεται οι προσφορές της Τουρκίας έχουν ελάχιστη επίδραση στη ζήτηση για την Κύπρο.

Σύμφωνα με την Makarkova, η πιο δημοφιλής περίοδος για διακοπές είναι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ δυναμική ανάπτυξη σημειώνεται και στις κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής», χάρη στο γεγονός ότι οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να λάβουν βίζα για την Κύπρο μέσα σε δύο μόλις ημέρες.

Οι προτιμήσεις των Ρώσων δεν έχουν αλλάξει: Στην κορυφαία ζήτηση είναι τα θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, της Λεμεσού και της Πάφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, εκτός από τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία, που λειτουργούν με το σύστημα της ημιδιατροφής και του all Inclusive στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά.

Η μέση διάρκεια των διακοπών των Ρώσων στην Κύπρο είναι 12 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι το τέλος του 2016, η Κύπρος φιλοξένησε 780.000 Ρώσους τουρίστες, γεγονός που αποτελεί δείκτη αναφοράς για τη ρωσική αγορά.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι αναμένει τουλάχιστον να φιλοξενήσει τον ίδιο αριθμό Ρώσων τουριστών, όπως το 2016, και υπό ευνοϊκές συνθήκες να αυξήσει τον αριθμό αυτό κατά 10-15%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *