©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Sebastian Ebel: Πρότυπο βιώσιμου Τουρισμού η Ρόδος

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας θέλουμε να εξελίξουμε τη Ρόδο σε ένα διεθνές πρότυπο βιώσιμου τουριστικού μετασχηματισμού”. Αυτό υπογράμμισε o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Sebastian Ebel, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, για την παρουσίαση του Destination Co-Lab Rhodes, που έχει αναπτύξει η TUI σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το υπουργείο Τουρισμού, στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, WTM.

Ο κ. Ebel, μιλώντας για τη βιωσιμότητα και την επικείμενη παρουσίαση της Ατζέντας Βιωσιμότητας της TUI, είπε: “Έχουμε εισέλθει σε μια δεκαετία βιώσιμου μετασχηματισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον τομέα του τουρισμού -μια βιομηχανία που φυσικά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο παρθένο φυσικό περιβάλλον και στη δίκαιη κοινωνική συμμετοχή. Για εμάς στην TUI αυτό δεν αποτελεί απειλή. Είναι μια ευκαιρία”.

“Έχουμε ένα ιστορικό βιωσιμότητας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Και δεσμευόμαστε να ηγηθούμε του κλάδου και στο μέλλον. Η βιωσιμότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στην ατζέντα μου. Σε λίγες εβδομάδες, θα παρουσιάσουμε την Ατζέντα Βιωσιμότητας – Άνθρωποι, Πλανήτης, Πρόοδος – με έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη και για τις τρεις διαστάσεις της βιωσιμότητας. Θα μειώσουμε τις εκπομπές μας και τη χρήση των πόρων. Και θα ενισχύσουμε μαζικά την τοπική συμμετοχή στους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε – διασφαλίζοντας ότι οι τοπικές κοινότητες θα επωφελούνται περισσότερο από την επιτυχία της βιομηχανίας μας”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ομίλου TUI.

Αναφερόμενος στο Destination Co-Lab Rhodes, που προέκυψε από τη συνεργασία της TUI με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ελληνική Κυβέρνηση, είπε αποτελεί βασική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του νέου θεματολογίου της TUI. “Το Co-Lab είναι μια πραγματικά ολιστική πρωτοβουλία, που καλύπτει όλες τις διάφορες πτυχές και όλες τις διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων που απαιτούνται για τη διαμόρφωση του βιώσιμου μέλλοντος ενός προορισμού. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά σε αυτή την κλίμακα στο παρελθόν”, είπε.

“Έχουμε υψηλές φιλοδοξίες -και δεν θα μπορούσαμε να επιθυμήσουμε καλύτερους εταίρους από τους Έλληνες και τους φίλους μας στο Νότιο Αιγαίο. Είχα τη χαρά να συζητήσω τα σχέδιά μας με τον υπουργό Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Χατζημάρκο, πριν ακόμη αναλάβω τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Και εντυπωσιάστηκα πολύ από το όραμά τους, την τεχνογνωσία τους και το πάθος τους να προωθήσουν την αλλαγή για έναν καλύτερο κόσμο. Το κοινό μας όραμα για το Co-Lab είναι σαφές. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Τώρα θα υλοποιήσουμε το Destination Co-Lab. Θέλω να καλέσω όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια – εταίρους, ανταγωνιστές, την κοινωνία των πολιτών. Αυτό δεν αφορά την TUI ή το Νότιο Αιγαίο – αφορά όλους μας. Η πρόκληση είναι τεράστια. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία: Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον προορισμό του μέλλοντος”, κατέληξε ο κ. Ebel.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *