Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

To διήμερο 14-15 Μαίου 2016, διοργανώθηκε με επιτυχία το 1⁰ Ελληνικό Σαββατοκύριακο,  στο Βελιγράδι (Grčki vikend u Beogradu), και συγκεκριμένα  στην πλατεία Δημοκρατίας (Trg Republike), με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι και  του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία,  καθώς και του Δήμου Βελιγραδίου, του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας.

GNTO_SERBIA_LAZARIDOUΤο Ελληνικό Σαββατοκύριακο, έχει σαν στόχο την ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ελλάδας (ελληνικές επιχειρήσεις, τουρισμός, παράδοση, μουσική, γαστρονομία κλπ), και ταυτόχρονα να συντελέσει στην περαιτέρω σύσφιξη των παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.

Στην φετεινή διοργάνωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων : Mouzenidis travel , GlobMetropolit Turs,  ο Τ.Ο. Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Λάρισας,   η Τράπεζα Πειραιώς Σερβίας,  Super Vero, Hrana Mediterana κ.α.

GNTO standΤις εκδηλώσεις του διημέρου λάμπρυνε με την παρουσία του το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας, το οποίο συμμετείχε με 30μελή χορευτική ομάδα και συνοδευόμενο από ορχήστρα, ντυμένο με υπέροχες παραδοσιακές  φορεσιές παρουσίασε χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η εξαιρετική ορχήστρα “Πηνειός”, επίσης από την Λάρισα,  πραγματοποίησε συναυλίες και τις δύο ημέρες και γέμισε την Πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου με ελληνική μουσική και τραγούδια, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν ενεργά χορεύοντας και τραγουδώντας.

GNTO_ Lykeion ton Ellinidon Larissas_15 MayΠαρά το ψιλόβροχο που συνόδευε κατά διαστήματα το διήμερο των εκδηλώσεων οι κάτοικοι Βελιγραδίου και λοιποί επισκέπτες προσήλθαν με ή χωρίς τις ομπρέλες τους και συμμετείχαν εκδηλώνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και το ενδιαφέρον τους για ελληνικά προϊόντα και διακοπές στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε σε ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά) της Σερβίας, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός  Β92 (τηλεόραση, ηλεκτρονική έκδοση) συμμετείχε ως χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *