setke

ΣΕΤΚΕ: «Πάψτε να μέμφεστε τα μικρά τουριστικά καταλύματα κ. Τάσιο»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από μια ανεξήγητη εμμονή κατά των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων φαίνεται να έχει καταλειφθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της ΠΟΞ, ο κ. Τάσιος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, μέμφεται τα μικρά τουριστικά καταλύματα, έναν κλάδο μείζονος σημασίας για την οικονομία της χώρας και, φυσικά, τον «πυρήνα» του ελληνικού τουρισμού. Όσον αφορά δε τις προτάσεις που έχει καταθέσει έως τώρα στο Υπουργείο Τουρισμού ο κ. Τάσιος, ως Πρόεδρος της ΠΟΞ, αυτές περιορίζονται κυρίως σε θέματα που αφορούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και όχι σε θέματα που αφορούν τον κλάδο που εκπροσωπεί, ως όφειλε.

Τελευταίο… κρούσμα, η συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ σε γνωστή ιστοσελίδα, όπου έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων για την τουριστική εικόνα ορισμένων ελληνικών νησιών, αλλά και για τα ποσά που χρεώνουν χωρίς, όπως λέει, να παράσχουν καμία υπηρεσία.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί κ. Πρόεδρε δεν ασχολείστε με την αναβάθμιση των ξενοδοχείων – τερατουργημάτων, που εξακολουθούν να «στοιχειώνουν» την εικόνα της χώρας ως τουριστικού προορισμού; Γιατί δεν περιορίζεστε στα του… οίκου σας; Ενός… οίκου ευνοούμενου από την πολιτεία, ο οποίος έχει λάβει υπέρογκα ποσά σε επιδοτήσεις και ενισχύσεις για την ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας… Την ίδια στιγμή που νέες, ξενοδοχειακές μονάδες «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια», με τη βοήθεια αναπτυξιακών νόμων, ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών «εργαλείων», οι ιδιοκτήτες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων επενδύουν στον ιδρώτα και στο μόχθο τους. Χωρίς την παραμικρή βοήθεια, χωρίς τη στήριξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή, που οι τοπικές οικονομίες καταρρέουν, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι αυτά που με τη λειτουργία τους ενισχύουν την τοπική αγορά, αποτελώντας τη μόνη κινητήρια δύναμη στη διάχυση των εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Σε αντίθεση, βεβαίως, με τα 5άστερα all inclusive ξενοδοχεία, που συγκρατούν τους πελάτες τους «εντός των πυλών» τους.

Ας μη γελιόμαστε, υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία που θα ’πρεπε να έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και χρόνια κι όμως εξακολουθούν να παράσχουν τις υποτυπώδεις υπηρεσίες τους στο ταξιδιωτικό κοινό. Ξενοδοχεία, τα αστέρια των οποίων έχουν σβήσει προ πολλού κι, όμως, εξακολουθούν να προωθούνται ως κάποιων αστεριών. Ξενοδοχεία-φαντάσματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των πελατών τους. Η μήπως όχι κύριε Τάσιο”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Όσον αφορά δε την ποιότητα των ενοικιαζομένων δωματίων, για την οποία τόσο ενδιαφέρεστε, σας ενημερώνουμε πως εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε καταθέσει πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο για την εφαρμογή νέων, αναβαθμισμένων κριτηρίων κατηγοριοποίησης-πιστοποίησης, υψηλότερων ακόμα και από αυτών των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Σταματήστε, επιτέλους, κύριε Πρόεδρε να ασχολείστε με θέματα εκτός του κλάδου σας, απλά και μόνο για να δημιουργείτε εντυπώσεις”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΣΕΤΚΕ: «Πάψτε να μέμφεστε τα μικρά τουριστικά καταλύματα κ. Τάσιο»

  1. Είναι σαφές ότι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι πολύ σημαντικά για το ελληνικό τουριστιό προϊόν όπως βέβαια είναι και τα ξενοδοχεία. Αυτό που νομίζω έχει σημασία, είναι ο πελάτης να φεύγει ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που πήρε ως αντίκρυσμα για τα χρήματα που έδωσε. Συγχρόνως οι εργαζόμενοι της τουριστικής επιχείρησης πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και να είναι ευχαριστημένο για την εργασία που έχουν επιλέξει. Αυτά όλα αποτυπώνονται στην επικοινωνία με τον πελάτη-φιλοξενούμενο και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το μέλλον της επιχείρησης αλλά και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *