pagaio2

Σημαντικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Αθήνα και Πειραιά

ΦΟΡΕΙΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε.” (MSc Program in “Shipping, Trade and Transport”) -MSc ΝΑ.Μ.Ε. του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά το χρονικό διάστημα 15/1/2019 έως και 17/1/2019 στην Αθήνα και στον Πειραιά.

pagaio1Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ειδικότερα, το τριήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητικό για τους/τις μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι/ες αποτελούν τα μελλοντικά στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας. Η φιλοξενία των φορέων ήταν ιδιαιτέρως θερμή καταδεικνύοντας την αναγνωρισιμότητα του MSc ΝΑ.Μ.Ε. στην αγορά της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Στον Όμιλο Αγγελικούση, ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης, Managing Director της Anangel Maritime Services υποδέχθηκε το MSc ΝΑ.Μ.Ε. στις 15/1/2019, απευθύνοντας διάλεξη για τις προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία συνοδεύτηκε από εποικοδομητική συζήτηση.

Ακολούθησε μία σύντομη επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος.

pagaio3Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Piraeus Container Terminal (PCT) (Cosco) στο Ικόνιο. Το MSc ΝΑ.Μ.Ε. υποδέχθηκε ο κ. Αναστάσιος Βαμβακίδης, Εμπορικός Διευθυντής, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του λιμένα. Ακολούθησαν διαλέξεις από στελέχη του PCT και συζήτηση για τους στρατηγικούς στόχους του λιμένα και το ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Την Τετάρτη 16/1/2019, στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, υποδέθηκε το MSc NAME ο κ. Χρήστος Διονέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ. Μετά από ξενάγηση στις υπερσύγχρονες υποδομές του Κέντρου, ακολούθησαν επιστημονικές διαλέξεις από την κα Αικατερίνη Σπυροπούλου, Διευθύντρια Μελετών και κ. Δημήτρη Τσοτσορό, Διευθυντή Έργων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, o Δρ. Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ν.Ε.Ε.), επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο MSc ΝΑ.Μ.Ε. Ακολούθησαν διαλέξεις από τον κ. Πάνο Ζαχαριάδη, Τεχνικό Διευθυντή, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, για θέματα καυσίμων και εκπομπών ρύπων στη ναυτιλία, και τον κ. Μιχάλη Σαρλή, Τεχνικό Διευθυντή του Ν.Ε.Ε. για τις εξελίξεις στη ναυτιλία τακτικών γραμμών (liner).

pagaio4Ο κύκλος εκδηλώσεων έκλεισε πανηγυρικά την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 με Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Παραγωγικός ιστός πόλεων και ανάπτυξη λιμένων: αλληλεπιδράσεις, στρατηγικές, στόχοι» , που φιλοξενήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.), και τη συμμετοχή μιας πλειάδας διακεκριμένων ομιλητών:

▪ Κ. Αχλαδίτης, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ, Διευθύνων Σύμβουλος, Golden Cargo
▪ Δ. Λεμονάκης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Διευθύνων Σύμβουλος, Κέδρος Α.Ε.
▪ Μ. Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
▪ Γ. Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος, FORTH CRS
▪ Μ. Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου
▪ Ι. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
▪ Κ. Παπανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympia Odos Operation S.A.
▪ Γ. Ξηραδάκης, Πρόεδρος Propeller Club, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC

Tέλος, σημειώνεται πως τους/ις μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Καθηγήτρια κ. Μαρία Λεκάκου και οι καθηγητές κ.κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, Θεόδωρος Συριόπουλος, Ιωάννης Λαγούδης, Θεόδωρος Λίλας.

pagaio6

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *