ypexode

Σημαντικές επενδύσεις -και ξενοδοχείο- εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Στην σημερινή  συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συζητήθηκαν και επιλύθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά  και αρχιτεκτονικά θέματα.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν οι ακόλουθες επενδύσεις:

  1. Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο ΟΤ 63/Τ.21 του Ν. Φαλήρου, που εμπίπτει στο τμήμα της περιοχής της οδού Πειραιώς, που έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακό με το από 17−4−1996 Π. Δ/γμα (Δ΄ 510), για τον καθορισμό χρήσεων σε διατηρητέο ακίνητο επί των οδών Α. Μουράτη, Εμμανουηλίδη, Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 64, ιδιοκτησίας «ΗΒΗ Επενδύσεων και Συμμετοχών ΑΕΕΕ».
  2. Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο Ο.Τ.73/Τ.26, που περικλείεται από τις οδούς Βασ. Γεωργίου Α΄ – Φίλωνος – Δημ. Πουρή – Ακτή Μιαούλη για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης, καθώς και για τον καθορισμό περιγράμματος εντός κοινόχρηστου χώρου «Τινάνειος» Κήπος για την ανέγερση αναψυκτήριου, επιφάνειας 37,42 τ.μ. και ύψους 4.00μ. Ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του Πειραιά ανάμεσα στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, την πλατεία που τον περιβάλλει και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Η περιοχή έχει τον χαρακτήρα ενός διευρυμένου κοινόχρηστου χώρου εντός του οποίου βρίσκεται ο «Τινάνειος» κήπος, η πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και η πλατεία του «ρολογιού», ως αποτέλεσμα της ενοποίησης τριών οικοδομικών τετραγώνων των : ΟΤ73 (Τινάνειος κήπος ή πλατεία Θεμιστοκλή ) – ΟΤ73α (πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα εντός του οποίου βρίσκεται ο ιερός Ναός του Αγ. Σπυρίδωνα) – Ο.Τ 73β (πλατεία «ρολογιού»).
  3. Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής Β΄ κατοικίας Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού (ν. Αττικής), με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, θρησκευτικού χώρου, χώρου πολιτιστικών χρήσεων, χώρων άθλησης, χώρων πλατειών, χώρων παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, οδών, οδών ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμων, χώρων στάθμευσης. Επιπλέον, καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και επικυρώθηκε ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων (Γ και Δ) που εμπίπτουν στην εν λόγω περιοχή.
  4. Η οριοθέτηση του Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων (Θ.Υ.Κ.Δ.) έκτασης 40.965,59 τ.μ., στον Δήμο Θέρμης εντός της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (Α.Ζ.Κ. Α.Ε.), στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΖΚΑΙΘ), για την εκπλήρωση του σκοπού και των στόχων της, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη διαχείρισής της. Επιπλέον καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι δραστηριότητες και οι όροι δόμησης εντός του ως άνω Θ.Υ.Κ.Δ., σύμφωνα με το Π.Δ.59/2018 (Α’ 114).
  5. Προεγκρίθηκε η Μελέτη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στη θέση «Τομ-Πηγάδι» του Δ.Δ. Λιτοχώρου της ΠΕ Πιερίας, σε ακίνητα φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΑΙΩΝ ΑΕ, με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων.
  6. Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για τον καθορισμό βιομηχανικών μονάδων χαμηλής όχλησης στη θέση «Κτυπητό» του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την επένδυση της εταιρείας ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε.
  7. Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, όπου θα αναπτυχθούν χρήσεις περίθαλψης, χώρων συνάθροισης κοινού, πρόνοιας και εκπαίδευσης, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας, ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προτεινόμενη επένδυση από την εταιρία EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΔημήτρης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ εγκρίθηκαν σημαντικές επενδύσεις και επιλύθηκαν πολεοδομικά προβλήματα που εκκρεμούσαν πολλές δεκαετίες. Με τον νέο χωροταξικό νόμο επιταχύνονται ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες των εγκρίσεων, ενώ δίνονται σημαντικά κίνητρα για τους οργανωμένους υποδοχείς. Πολύ σύντομα θα δούμε και νέες επενδύσεις να υλοποιούνται συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ και  στην εθνική οικονομία».

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, που προεδρεύει στα Κεντρικά Συμβούλια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη συνεδρίαση αυτή εγκρίθηκαν πολύ σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Καταβάλλεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια από τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εν μέσω Covid-19, για να ανταποκριθούν στα δεκάδες αιτήματα που κατατίθενται για πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επανέλθει η κανονικότητα και θα ξεκινήσουν όλες αυτές οι επενδύσεις να υλοποιούνται».

ksd  ΚΕΣΥΠΟΘΑ
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *